Autor: Informer.rs

28.08.2021.

12:25

Foto:

Sport

NOVAKU SE OVO NEĆE DOPASTI! US Open promenio PRAVILA tri dana pre početka TURNIRA! Navijači BESNI...

Poslednji grend slem u sezoni počinje u utorak 30. avgusta, a samo tri dana pred prvi meč na US Openu, organizatori su promenili pravila o prisustvu publike. 

Iako je bilo objavljeno da će teniskim mečevima gledaoci moći da prisustvuju bez potvrde o vakcinaciji, i bez obaveze da nose maske, usled porasta broja zaraženih od korona virusa u Sjedinjenim Američkim Državama došlo je do promene.

Sada, gledaoci koji planiraju da idu na tribine moraju da imaju dokaz o primljenoj najmanje jednoj dozi vakcije. Teniska asocijacija SAD-a odlučila je da uvede pravilo koje obuhvata sve vlasnike karata koji imaju 12 i više godina. 

Informer

Pored toga što će evidentno broj navijača biti smanjen, nove odluke organizatora mogle bi da utiču i na dešavanja na terenu budući da su brojni teniseri slabiji u sablasnoj atmosferi. 

Jedan od njih je i Novak Đoković koji je mnogo puta isticao da je srećan kada ima publike, a pitanje je koliko će je biti u njegovom pohodu na "kalendarski slem". 

Gledaocima se takođe ova odluka ne dopada sudeći po komentarima koji su usledili, jer će imati malo vremena da, ukoliko žele, prime dozu vakcije.