Autor: Informer.rs

29.08.2021.

15:09

Foto: printscreen

Sport

DANAC KOJI IGRA PROTIV NOVAKA NA US OPENU IMA MNOGO IDOLA! Kirjos mu dao SAVET!

Biće ovo prvi duel dva tenisera ikada! Ipak, njih dvojica trenirala su zajedno ovog proleća u Monte Karlu, kada su napravili fenomenalnu atmosferu u kompleksu.

Novak i Helger su postali prijatelji, iako je razlika u godinama veća od decenije. Danac se ugleda na Đokovića, a otkrio je i ko su mu još uzori u svetu današnjeg tenisa.

Informer

 

Zapravo imam dosta idola. Stalno dodajem nekog novog na svoju listu. Oni standardni su Rafael Nadal i Rodžer Federer, zbog stila igre i borbe. Novak Đoković je tu zbog svoje odlučnosti, mladi igrači poput Medvedeva, Rubljova, Cicipasa i Ože-Alijasima mi se sviđaju zbog entuzijazma koji pokazuju. Od svakoga možete da naučite nešto novo. Lako mi je da se inspirišem i često razmišljam o drugima tokom svojih susreta. Mogu da kažem sebi da se borim kao Rafa ili da izluđujem protivnike kao Medvedev sa svojom defanzivnom igrom - rekao je Danac!

Informer

 

Ono što je zanimljivo jeste da je Helger Rune jednom zatražio savet i od Nika Kirjosa, koji je poznat po svom  temperamentu.

- Imao sam sjajan savet od Kirjosa kada je reč o levorukim igračima. Zaista koristim sve što mogu na svoj način. I dalje igram taj prepoznatljivi "Helger" tenis, ali drugi teniseri su tu da me poduče nečem novom - izjavio je Helger Rune.

Srpski i danski teniser igraće prvi meč večernjeg programa, u noći između utorka i srede po našem vremenu od 01.00 čas.