Autor: Informer.rs

30.08.2021.

19:41 >> 19:42

Foto: Tanjug/AP

Sport

FURIOZAN POČETAK ZA LAJOVIĆA! Srbin POČISTIO Francuza na startu US OPENA!

Sjajan početak za srpske predstavnike u Njujorku! Prvi je na teren izašao Dušan Lajović, a rival našem teniseru bio je Benoa Per. Srpski teniser bio je izuzetno siguran u prvom kolu i sa 3:1 (6:3, 7:5, 2:6, 6:4) eliminisao Francuza. 

Lajović je u poslednjim nedeljama podizao formu, nanizao nekoliko dobrih rezultata, ali se nije očekivala ovoliko sigurna i ubedljiva pobeda protiv Francuza koji je 49. igrač sveta. Jedina oscilacija u igri srpskog tenisera dogodila se u trećem setu, ali se brzo Lajović vratio na pravi kolosek. 

Informer

U prvom setu poprilično izjednačena borba sve do šestog gema kada je Lajović sa "nulom" brejknuo Francuza i tako napravio prednost dovoljnu za 1:0. Drugi set doneo je više borbe, ali i grešaka. Viđeno je čak pet brejkova, a Lajović je bio jači u borbi živaca i pri rezultatu 5:5 oduzeo servis rivalu. 

Uzvratio je Benoa Per u trećem setu, lako je sa dva brejka rešio pitanje pobednika i dodatno produžio meč prvog kola. Ipak, nije mogao još mnogo da se nosi sa našim teniserom. 

Lajović je na startu četvrtog seta pretio Peru, ali se Francuz odbranio u nekoliko navrata, ali pomoći nije bilo u sedmom gemu. Imao je Srbin pet meč loptu, Per je spašavao, ali poslednju nije mogao, te je Lajović priveo meč kraju. 

Informer

Srbin će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Uga Umbera i Gojovčika.