Autor: Informer.rs

31.08.2021.

08:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

DVOJE SRBA USPEŠNO NA US OPENU! Četvoro spakovalo kofere!

Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Nina Stojanović nisu uspeli da se domoglu druge runde. Pretrpeo je 63. teniser sveta poraz od Francuza Artura Rinderkneša i to posle dva seta prednosti - 2:3 (7:6, 6:3, 5:7, 3:6, 4:6)!

Kecmanović će dugo žaliti zbog ovog poraza! Kecmanović je imao dve brejk lopte u prvom setu, ali ih nije iskoristio. Nije bilo oduzimanja servisa u uvodnom setu, pa se otišlo u taj-brejk. Tri set lopte imao je Rinderkneš, dve srpski teniser, da bi tek treću iskoristio za 12:10. 

Informer

 

U drugom setu je Srbin držao brejk prednosti, dobro je servirao i na kraju slavio sa 6:3. Ipak, Francuz je zaigrao sjajno i usledila je velika borba za treći set. Kecmanović je uspeo da uzvrati i poravna (5:5). Ipak, u ključnim trenucima je izgubio servis, te je morao da prepusti Rinderknešu treći set.

Francuz je zaigrao sjajno. Četvrti je dobio sa 6:3, peti počeo brejkom, koji je do kraja uspeo da odbrani. Ipak Kecmanović je uspeo da zadrži nadu. Nije mogao do brejka u 10. gemu odlučujućeg seta...

Krajinović je poveo protiv Gvida Pelje, ali je Argentinac dodao gas od drugog seta i uz sedam izgubljenih gemova u tri naredna srušio 38. tenisera planete - 1:3 (7:6, 3:6, 2:6, 2:6). 

Informer

 

Ogromna borba vodila se već za prvi gem u susretu Krajinovića i Pelje. Spasao je Filip četiri brejk lopte i na kraju došao do prednosti u uvodnom gemu. Oduzeo je potom servis Argentincu i poveo sa 3:1, ali je Pelja uzvratio ekspresno. Imao je Južnoamerikanac i set loptu, ali je naš teniser izborio taj-brejk, potom poveo sa 6:2 i iskoristio i poveo u setovima.

Imao je Krajinović brejk loptu na startu drugog seta, ali se Pelja odbranio i potom oduzeo servis srpskom teniseru. Poveo je i sa 3:0, pa je do kraja sigurno servirao i poravnao u setovima. U trećem je kontrolisao situaciju i posle velike borbe na kraju je i slavio!

Olga Danilović je lako u dva seta savladala Ališu Parks, 6:3, 7:5. Ivana Jorović izgubila je od Marije Kamile Osorio Serano, 6:2, 6:2

Informer

Starsportphoto©

 

Nina Stojanović je poražena posle 146 minuta igre od drugog nosioca Arine Sabalenke, 6:4, 6:7 (4), 6:0. Dobro je namučila drugog favorita turnira, ali je posle gotovo dva i po sata borbe ipak završila takmičenje u prvoj rundi!