Autor: Informer.rs

01.09.2021.

22:00 >> 22:03

Foto: USA Today

Sport

JOŠ SAMO NOVAK! Lajović PROSUO OGROMNU prednost i završio učešće na US OPENU!

Seča srpskih predstavnika u prvom kolu US Opena preskočila je Dušana Lajovića i Novaka Đokovića, ali je zato drugog tenisera naše zemlje stigla u drugoj rundi, iako je tokom prva četiri seta delovalo da će Duci lako u treći krug. Od srpskih predstavnika u singl konkurenciji i za žene i za muškarce ostaje samo najbolji teniser današnjice - Novak Đoković! 

Ipak, uspeo je Dušan Lajović večeras da prospe ogromnu prednost protiv Pitera Gojovčika i tako isusti treće kolo na US Opena posle velike borbe i nešto više od tri sata tenisa na "Bili Džin" stadionu - 2:3 (6:2, 4:6, 6:2, 5:7, 4:6)

Pokvarila je kiša u dva napada nalet srpskog tenisera, a onaj u drugom setu mogao je skupo da ga košta kada je Gojovčik uspeo da se vrati u meč i izjednači na 1:1. Nije to mnogo pokvarilo raspoloženje Lajoviću koji je u trećem nastavio da rešeta i ponovo povede sa 2:1. 

Lajović je u nastavku imao velikih problema kada je reč o sevisu protivnika, prosuo je ogroman broj brejk šansi, a Gojovčik je iskoristio jedinu pravu u četvrtom setu i uspeo da odvede meč u "taj-brejk". 

Informer

tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Nije tu bio kraj problemima za Lajovića! Srpski teniser je potpuno izgubio fokus, imao nekoliko puta spojene brejk lopte, mogao ranije da reši meč, a onda je stigla surova kazna u petom odlučujućem setu! Nemac je sačuvao živu glavu i pri rezultatu 5:4 uspeo da iskoristi jedinu brejk lopti, te se plasira u treće kolo US Opena!