Autor: Informer.rs

02.09.2021.

19:05

Foto: USA Today

Sport

NOVAK JE ŽIVA LEGENDA, BIĆE LUDO! Holanđanin ODUŠEVLJEN zbog meča sa SRBINOM!

Očekivalo se da će Novak Đoković u drugom kolu igrati protiv nemačkog tenisera Jana Lenarda Štrufa, ali je mladi Holanđanin napravio iznenađenje i zakazao dvoboj sa najboljim teniserom sveta. 

Grikspor nije ni trebao da dođe u Njujork, ali mu je Teniski savez SAD-a izašao u susret i omogućio mu da nastupa na poslednjem grend slemu u sezonu. 

- Stvarno je ludo. Biće veoma, veoma teško. Ovo je verovatno najveći izazov u ovom momentu – igrati protiv Novaka na betonu. Ali, sa druge strane, Artur Eš, najveći stadion na svetu. Zbog ovoga sam trenirao kao dete. Ovo sam sanjao. Biće teško, ali ću uživati - rekao je Grikspor. 

Holanđanin je imao ogromnih problema sa vizom, a na kraju je imao mnogo sreće i upao u glavni žreb bez kvalifikacija. 

Informer

- Odgovor je bio 'Ne, nemoguće je'. Bilo je problema sa holandskom ambasadom zbog kovida. Jednostavno nije bilo vremena. Prošlog ponedeljka sam odlučio: ’Idem da treniram na šljaci“. Utorak i sredu sam trenirao na šljaci. U četvrtak sam dobio mejl od Teniskog saveza SAD, oni su to rešili... - dodao je on. 

Naredni rival Holanđaninu će biti Novak Đoković, a Grikspor nije zabrinut pred duel sa najboljim teniserom ikada. 

- Poštujem što je toliko dugo u vrhu. Rafa i Rodžer su bili tu, a onda je došao on i uništio sve rekorde. Godinama je na nivou, legenda je igre. Biće teško, ali i veoma uzbudljivo - podvukao je on.