Autor: Informer.rs

05.09.2021.

07:30

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAKU SE ČISTI PUT DO ISTORIJE! Za četvrtfinale Ju Es opena igra protiv 99. igrača sveta!

Posle Denca Holgera Runea, Talona Grikspora, Keija Nišikorija na crtu prvom teniseru sveta u četvrtom kolu će izaći 20-godišnji Amerikanac Dženson Bruksbi, 99. igrač sveta.

Američki teniser domogao se osmine finala nakon što je posle pet setova izbacio Aslana Karaceva 6:2, 3:6, 2:6, 6:3, 6:3.

Informer

Džensen Bruksbi, naredni rival Novaka Đokovića

Posle odlično odigranog prvog seta koji je dobio 6:2, uz čak tri brejka, usledio je preokret ruskog tenisera. Karacev je dobio drugi i treći set 6:3, 6:2 i najavio da će ipak opravdati ulogu favorita.

Ali, borio se Amerikanac. U četvrtom setu ravnopravna se borba vodila do 3:3, a onda je Bruksbi vezao dva brejka  i izjednačio u setovima.

U petom odlučujućem bio mu je dovoljan samo jedan brejk, do kojeg je došao u četvrtom gemu i poveo 3:1, kako bi napravio rezultat karijere.

Informer

Novak Đoković

U narednom kolu mladog Amerikanca očekuje najveći mogući izazov - prvi teniser sveta Novak Đoković. Srbin je nahvalio mladog Amerikanca posle pobede protiv Keija Nišikorija, a on je pokazao i zbog čega je dobio komplimente od prvog tenisera sveta.