Autor: Informer.rs

10.09.2021.

08:14

Foto: Tanjug/AP

Sport

EMA RADUKANU ISPISALA ISTORIJU! Prva KVALIFIKANTKINJA u FINALU!

 

Senzacionalan teniski turnir je iza nas, a partijom između dve tinejdžerke Eme Radukanu i Lejle Eni Fernandez biće spuštena zavesa na ovogodišnji US opena, makar kada je ženska konkurencija u pitanju. 

Priredile su nam Kanađanka i Britanka tenis za uživanje u prethodne dve nedelje, redom rušile favoritkinje, bivše grend slem šampionke, najbolje rangirane igračice sveta i stigle do meča za trofej. 

Informer

Kanadska teniserka Lejla Eni Fernandez stigla je kao "iskusnija" na US Open, sa šest učešća na grend slemovima i svega četiri pobede u dosadašnjoj karijeri, a tu brojku nadmašila je u Njujorku. Sa druge strane, Britanki je ovo tek drugo učešće na grend slem turnirima, na putu do finala nije izgubila set, a krenula je čak iz kvalifikacija!

Fernandez je do finala eliminisala četiri ozbiljne rivakle. Redom su padale Naomi Osaka, treća igračica sveta i dvostruka šampionka US opena i Australijan opena, potom Anželik Kerber nekadašnja najbolja teniserka sveta i trostruka grend slem šampionka. U četvrtfinalu pala je Elina Svitolina koja je u Njujorku bila peti nosilac, dok je sinić Kanađanka razbila drugu teniserku sveta Arinu Sabalenku. 

Informer

Kada je reč o Emi Radukanu ona je svoj raskošni talenat najavila na ovogodišnjem izdanju Vimbldona, ali da se radi o budućem velikom šampionu postalo je jasno u Njujorku. Od kako je počeo US open Britanka je bila ubedljivo najsigurnija igračica u žrebu. Redom je "čistila" protivnice kao od šale. Ipak, mora se priznati da joj je žreb bio daleko naklonjeniji nego godinu dana starijoj Kanađanki, ali je i ona u poslednja dva meča izbacila dve aždaje. 

U četvrtfinalu joj je rival bila aktuelna olimpijska šampionka Belinda Benčić sa kojom je bilo manjih problema, dok je Mariju Sakari u polufufinalu potukla do nogu i slavila u laganom ritmu. Ujedno, Ema Radukanu će ostati upamćena kao prva kvalifikantkinja u finalu nekog grend slema.

Nema sunje, u finalu nas čeka pravi spektakl u režiji dve tinejdžerke!