Autor: Informer.rs

14.09.2021.

10:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAČE, MUŠKARCI NE PLAČU! Pravi katastrofalnu grešku! Ne razumem dve stvari! Mozak mu je bio obuzet...

Novak je imao šansu da osvoji 21. grend slem u karijeri i nadmaši Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali će morati da sačeka Australijan open i novu šansu.  

Novak napravio katastrofalnu grešku

Obradović smatra da je Đokovićeva greška što nije igrao veći broj turnira pred dolazak u Njujork.

- Pravi Novak katastrofalnu grešku sa malim brojem turnira. Nole sve to rešava brzo, rutinski, skoro da se ne oznoji. U takvim slučajevima ne stiče tu potrebnu rutinu koja mu je neophodna. Ne treba mu to za prva dva-tri kola, nego za te mečeve kada dođu Zverev, Medvedev, Cicipas, Tim, tu se vide te razlike. Medvedev je igrao više mečeva u pripremi za US open i vidi se da je bio pripremljeniji zbog toga. Greši u tome, pričao sam mu i ranije da mora da igra više turnira - kazao je za Mondo Obradović. 

Uveren je bivši selektor da ovaj poraz neće poremetiti prvog tenisera sveta i da će srpski as dominirati u budućnosti.

Informer

Novak Đoković i Bogdan Obradović

- Novak će karijeru završiti sa 30 grend slem titula! U naredne dve-tri godine će osvojiti još pet i onda će da uspori, da bira turnire i da ide polako. Igraće sigurno još šest-sedam sezona. Možda zvuči kao da preterujem, ali tako su mi rekli i 2001. godine kada sam u jednom intervjuu rekao da će Đoković jednog dana biti prvi igrač sveta. Stojim iza ovoga što sam rekao. Uostalom, videće svi brojku na kraju.

Muškarci ne plaču

Bogdanović je otvoreno pričao o razlozima Novakovog poraza u Njujorku. 

Ne razumem dve stvari kod Novaka u tom meču - emociju i taktiku. Pobeđivao ga je ranije, zna kako treba da igra. Onda tokom meča, posle izgubljenog prvog seta u drugom i trećem nije pokušao da promeni nešto u taktičkom smislu. Mozak mu je bio obuzet emocijama. 

Informer

 

Na kraju su navijači slomili Novaka, raspalako se.

- Ako me pitate kako treba da izgleda možda i najvažniji meč u njegovoj karijeri, zbog svih rekorda i svega što je bilo na talonu, onda ću iskoristiti jednu našu narodnu pesmu - 'Ona plače, on je nežno ljubi, za njih dvoje više sreće nema'. Ne sviđa mi se što je tako reagovao, muškarci ne plaču. Da sam bio u njegovoj loži u tom momentu vikao bih mu da kontroliše emocije i da dobije taj meč.