Autor: Informer.rs

09.10.2021.

18:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

ZVEREV POBESNEO NA NOVINARE! Zaboravljate šta sam uradio ove sezone!

Nema sumnje da je Aleksander Zverev odigrao najbolji sezonu u svojoj karijeri iako takmičarska godina još uvek nije završena. Ipak, nemački teniser oseća se oštećeno zbog toga što ljudi to "zaboravljaju". 

- Da budem iskren, imao sam jednu od najneverovatnijih sezona u poslednjih 10 godina, ako gledamo mlađe igrače. Pobedio sam na Olimpijskim igrama, osvojio sam dva Mastersa, četiri turnira dakle, to se pomalo zaboravlja - rekao je Zverev. 

Zverev je ove sezone osvojio Olimpijske igre, potom je slavio i u Sinsinatiju, a pre toga je pehare podigrao u Madridu i Akapulku, ali za razliku od njegovih glavnih konkurenata Nemac nije stigao do završnice grend slemova u aktuelnoj godini. 

Informer

Novak Đoković osvojio je tri titule, Danil Medvedev je igrao finale na Australijan openu i osvojio US open, dok je Stefanos Cicipas poražen u finalu Rolan Garosa od srpskog velemajstora. 

Utisak je bio da će Zverev moći do same završnice US opena budući na igre koje je prikazivao od Olimpijskih igara, ali mu je na put stao Novak Đoković u polufinalu posle velike borbe i pet setova. 

Četvrti teniser sveta će imati šansu da u Kaliforniji popravi svoj konto. Prvi rival Zverevu biće američki bombarder Bruksbi, a pored Indijan Velsa na programu će biti masters u Parizu kao i završni turnir u Torinu.