Autor: Informer.rs

15.10.2021.

22:35

Foto: Tanjug/AP

Sport

CICIPAS SE OBRUKAO NA INDIJAN VELSU! Grk ne može do TITULE ni kada NOVAKA nema na turniru!

Od kako je Stefanos Cicipas poražen u finalu Rolan Garosa, karijera grčkog tenisera je u blagom padu, a tu tvrdnju potvrđuje rana eliminacija u Indijan Velsu! Imao je Cicipas sve u svojim rukama nakon što je ispao Danil Medvedev, ali mu je na put stao Nikoloz Basilašvili. 

Informer

Gruzin je bio bolji posle nešto više od dva sata tenisa u kalifornijskoj pustinji i potpuno zasluženo se plasirao u polufinale Indijan Velsa 2:1 (6:4, 2:6, 6:4). 

Videlo se od samog starta da je Basilašvili bolje ušao u meč, napravio je brejk već u prvom servis gemu. Ipak, razbudio se Cicipas u petom gemu kada je oduzeo servis protivniku, ali je već u sledećem gemu Basilašvili uzvratio istom merom i rešio prvi set. 

U drugom potpuno drugačija slika na terenu. Raspucao se Cicipas, imao svega dve neiznuđene greške, naspram 17 Basilašvilijevih. Lako je Grk stigao do izjednačenja u setovima posle dva brejka, ali je usledio novi neshvatljiv pad u igri. 

Informer

Basilašvili je napravio brejk u prvom gemu, ali je Cicipas uzvratio pri rezultatu 2:1. Igralo se u egalu do sedmog gema kada Basilašvili koristi prvu brejk loptu i rešava pitanje pobednika. 

Gruzijski teniser će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Tajlera Frica i Aleksandera Zvereva.