Autor: Informer.rs

20.10.2021.

08:28

Foto:

Sport

Histerija, bedna kampanja protiv Đokovića! Ministar potvrdio! Novak neće igrati u Australiji ako ce ne vakciniše!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobioje još jendu poruku od vlasti, neće igrati na Australijan openu ako se ne vakciniše.

Novak je pre nekoliko dana rekao da ne želi javno da priča o tome da li se kacinisao ili ne, kao i da nije siguran da li će igrati u Melburnu, a svi su njegove reči shvatili kako njima odgovara. Australijanci su sigurni da Srbin ne želi da se vakciniše. 

Australijski ministar za imigraciju Aleks Hok rekao je da Novak Đoković neće igrati u Australiji ako se ne vakciniše.

Ministar Hok je jasno poslao poruku prvom teniseru sveta da neće moći da uđe u Australiju nevakcinisan.

- Dobili smo savet od naših zdravstvenih radnika i naših zdravstvenih savetnika da u Australiju nećemo puštati ljude koji se nisu vakcinisali sa dve doze - rekao je Hok i prokomentarisao situaciju Novaka Đokovića:

Informer

 

- Nemam poruku za Novaka Đokovića. Imam poruku za sve koji žele da dođu u Australiju, pa i za njega moraće da se vakciniše sa dve doze.

Premijer australijske države Viktorije Danijel Endrju dan ranije je poručio da nijedan nevakcinisani teniser i teniserka, ili sportista, neće dobiti vizu za ulazak u Australiju!

- Mislim da nevakcinisani igrači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a i da dobiju verovatno bi morali da budu stavljeni u karantin nekoliko nedelja. Virusu nije važno kako ste rangirani u tenisu niti koliko ste grend slemova osvojili. Potpuno je nebitno, morate biti vakcinisani da biste zaštitili sebe i druge - rekao je Endrju.

Informer

 

Melburn, drugi  najveći gread u Australiji , zatvoren je od avgusta, kako ne bi došlo do širenja novog Delta sija korona virusa. Ograničenja će biti ublažena od petka kada će 70 odsto odrasle populacije u državi Viktorija biti vakcinisano. Nevakcinisanima će biti zabranjen ulazak na sportaka takmičenja, u restorane, kafiće....

Australijan open se igra od 17. do 30. januara 2022. godine, videćemo šta će biti do tada.