Autor: Informer.rs

20.10.2021.

17:15

Foto: Tanjug/AP

Sport

Nova katastrofa Dušana Lajovića! Srbin počišćen u trećem kolu!

Delovalo je da je Dušan Lajović uspeo da uhvati ritam na betonu nakon katastrofalnih rezultata na US openu i Indijan Velsu, ali je brzo došao kraj nadanjima za srpskog tenisera! Trenutno 33. igrač sveta poražen je u osminifinala turnira u Antverpenu posle nešto manje od dva sata tenisa - 2:1. 

Francuski teniser Artur Rinderkneš odigrao je savršena dva seta, što mu je bilo dovoljno da pobedi duplo bolje rangiranog tenisera i plasira se u četvrtfinale turnira serije 250. 

Srpski teniser je odmah na startu meča napravio brejk, koji je francuski teniser vratio u četvrtom gemu, da bi u šestom gemu on došao do prednosti brejka, koju je sačuvao do kraja seta.

Informer

Oba igrača čuvala su svoje servise u drugom setu sve do 10. gema, kada je brejk napravio Lajović.

Lajović je u drugom gemu odlučujućeg seta imao tri uzastopne brejk lopte, koje nije iskoristio, dok je Rinderkneš u narednom gemu napravio brejk.

Francuz je do kraja došao do još jednog brejka u sedmom gemu, i u četvrtfinalu turnira u Belgiji će igrati protiv boljeg iz meča, u kojem kasnije danas igraju dva Italijana, Janik Siner i Lorenco Muzeti.