Autor: Informer.rs

22.10.2021.

17:25

Foto:

Sport

NOVAK JE NAJJAČI U ISTORIJI, ALI I LJUDSKO BIĆE! Italijan nema dilemu! Za njega je ĐOKOVIĆ iznad svih!

Od kako je Novak Đoković počeo da čisti sve redom na terenu, ruši rekorde i osvaja titule gde god se pojavi svima je postalo jasno da će Srbin za kratko vreme stići i prestići Rodžera Federera i Rafaela Nadala. 

Po brojkama nema dileme - Novak je najbolji igrač svih vremena. Ipak, činjenica da je Srbin oduvao konkurenciju ne dopada se brojnim medijima koji sada uvode razne kriterijume u "GOAT" trku kako bi Federer i Nadal imali prednost bar u nekoj kategoriji. 

Danil Medvedev je posle pobede na US openu rekao da je Novak Đoković za njega najbolji svih vremena, a sa Rusom je saglasan i mladi Italijan Lorenco Sonego. 

Informer

- Đoković ima neverovatne rezultate, praktično je najjači u istoriji kada je reč o trofejima koje je osvojio. Ima najveće ciljeve, kao što je osvajanje kalendarskog grend slema, što mu je zamalo pošlo za rukom ove godine - rekao je Sonego. 

Italijan, koji je trenutno 24. igrač sveta, ima jasan stav o tome da Novak nije imun na pritisak, te da je zbog toga poražen u finalu US opena. 

- Novak je pokazao da smo svi ljudska bića i da je teško nositi se sa pritiskom. Ako to nikom nije pošlo za rukom u poslednjih 50 godina, postoji za to razlog. Ipak, osvojiti tri grend slema i igrati finale poslednjeg je samo nešto što fenomenalni ljudi mogu da ostvare. Đoković je osvojio sve, može da razmišlja kako da bude miran i da se zabavlja - podvukao je Italijan.