Autor: Informer.rs

28.10.2021.

08:27

Foto: ap photo

Sport

NOVAK IZAZVAO KRIZU U AUSTRALIJI! Ministar napao premijera zbog Srbina! Koristite zdrav razum!

Federalni ministar trgovine i turizma u Australiji, Den Tihan, smatra da bi Novaku Đokoviću trebalo dozvoliti da se takmiči na Australijan openu ako je nevakcinisan i spreman za dve nedelje karantina.

Premijer australijske države Viktorija Danijel Endjuz, ne odustaje. I pored pritiska sa svih strana ostaje pri stavu da nevakcinisanim teniserima i teniserkama zabrani dolazak u Melburn. 

Australijanci su već ozbiljno zabrinutu da će zbog takve politike ostati bez organizacije brojnih događaja, a ministar Tihan je premijeru poručio da treba primeniti "zdrav razum“ i svakom nevakcinisanom igraču dozvoliti da se takmiči, ako pristane na karantin od 14 dana.

- Treba da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače, a posebno najbolje igrače na svetu i oni mogu da izdrže dvonedeljni karantin, čini mi se da je to predlog zdravog razuma - rekao je Tihan, prenose mediji u Australiji.

Informer

 

Najbolji teniser sveta mogao bi da ispiše istoriju u Melburnu, pošto juri rkeordni 21. grend slem u karijeri.

- Novak Đoković je temelj Australijan opena i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na ovom turniru. Bila bi šteta da ne nađemo način, posebno ako je bio spreman da odradi dve nedelje karantina, da dođe i odbrani izvanredan rekord koji ima na Australijan openu. Neverovatno je važno da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo je da koristimo zdrav razum. Ako postoji dvonedeljni karantin i igrači su bezbedni, to znači da možemo da održimo turnir kako dolikuje.

Ovo je definitivno nezapamćena situacije. Australijske vlasti i političari su u sukobu zbog Novaka Đokovića i tenisera.

Informer

 

Srbin čeka rasplet, u Kanu se sprema se za turnir u Parizu, a nakon što Australijanci donesu konačnu odluku i on će.