Autor: Informer.rs

28.10.2021.

18:33

Foto: Tanjug/AP

Sport

MEDVEDEV JE FAVORIT BEZ OBZIRA NA NOVAKA! Rus hvali zemljaka pred MASTERS u Torinu!

Novak Đoković odlučio je da će igrati u Torinu, pre toga i u Parizu, te se srpski as vraća na teren nakon poraza u finalu US opena. Ipak, po mišljenju bivšeg ruskog tenisera Mihaila Južnog, prvi reket sveta nije favorit. 

- Medvedev može da osvoji Završni masters. Za razliku od ostalih tenisera, Danil je odavno obezbedio plasman, spreman je 100 odsto za njega. Još nisu poznati svi učesnici. Mnogi će sada morati da daju sve od sebe kako bi se našli u Torinu. Zbog toga bi mogli da padnu u fizičkom pogledu. Kraj sezone je obično nepredvidiv - rekao je Južni. 

Informer

Aktuelni trener Denisa Šapovalova smatra da je forma Medvedeva drugačija u odnosu na US opena, ali da mu to neće mnogo smetati. 

- Danil ima dobar, profesionalan tim pored sebe. Odgovorno pristupa stvarimaPut u Moskvu da bude sa porodicomneće negativno uticati na njega. Od osvajanja US opena igrao je samo na Lejver kupu i Indijan Velsu, gde je ispao u osmini finala od Dimitrova, što je za njega retkost - dodao je on. 

Do sada su plasman na Završni turnir obezbedili Novak Đoković, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov i Mateo Beretini. Ostalo je još dva mesta, a za njih se bore Kasper Rud, Hubert Hurkač, Janik Siner, Kameron Nori, Feliks Ože-Aljasim i Aslan Karacev.