Autor: Informer.rs

30.10.2021.

07:07

Foto:

Sport

NOVAK U PARIZU IGRA ZA ULAZAK U ISTORIJU! Titula mu garantuje NOVU BESMRTNOST! Evo koje sve rekorde juri Đoković!

Novak Đoković sprema se nedeljama za povratak na teren, a od kako je otišao put Francuske redovno trenira sa drugim reketom sveta Danilom Medvedevim. 

Rus slovi i za prvog "izazivača" Novaka Đokovića na predstojećem mastersu u Parizu. Medvedev će uz srpskog tenisera sloviti za glavnog favorita u francuskoj prestonici. Svetski broj jedan će u Parizu pojuriti nove rekorde, budući da prošle sezone nije igrao u "Bersiju". 

Đoković ima pet titula sa mastersa u Parizu budući da je bio najbolji 2009, 2013, 2014, 2015. i 2019. godine. Novak bi u slučaju titule prestigao Rafaela Nadala na listi igrača sa najviše osvojenih mastersa budući da Španac i Srbin trenutno imaju po 36 pehara. 

Informer

Takođe, novim plasmanom u finale bi popravio svoj rekord sa 53 na 54 učešća u mečevima za titulu. Nadal je na 52, Federer na 50 i njih dvojica do kraja godine neće moći da pojačaju saldo, dok će Đoković imati sličnu priliku i na završnom mastersu u Torinu. 

Za kraj, najvažniji rekord koji Novak juri u Bersiju je sigurna prva pozicija na kraju godine čime bi srušio Pita Samprasa koji je šest puta sezonu završavao kao prvi.