Autor: Informer.rs

30.10.2021.

12:15 >> 12:21

Foto:

Sport

NOVAKA ČEKA PAKLENO TEŽAK POSAO U PARIZU! Na putu ka TITULI stoje Monfis, Rubljov i Cicipas...

Sve je spremno za povratak najboljeg tenisera sveta! Novak Đoković se posle više od mesec dana pauze vraća na teren, a na startu mastersa u Parizu srpski as biće slobodan. 

Kao prvi nosioc na turniru Đoković će biti slobodan na startu mastersa, dok će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela Fabija Fonjinija i Martona Fučoviča! 

Informer

Ukoliko Đoković opravda ulogu davorita i savlada prvu prepreku, Novaka bi u trećem kolu čekao francuski teniser Gael Monfis. On bi bio ujedno i prvi nosilac na putu našeg tenisera ka šestoj tituli u Parizu, a zanimljivo da je Novak Monfisa pobedio baš u finalu 2009. godine kada je prvi put postao šampion u francuskoj prestonici. 

Projektovani Đokovićev rival u četvrtfinalu je Andrej Rubljov – u drugom kolu Rus čeka boljeg iz duela Fric – Sonego, a prvi nosilac na putu mu je Kameron Nori.

Ukoliko sve bude kako treba, Novakov rival u polufinalu će biti grčki teniser Stefanos Cicipas. Ipak, po igrama trećeg tenisera sveta ne bi čudilo da ne stigne do same završnice budući da ga u drugoj rundi čeka pobednik duela Haris – De Minor, prvi nosilac na putu mu je Bautista Agut, a u četvrtfinalu su projektovani Hubert Hurkač ili Feliks Ože-Alijasim.

Laslo Đere će u prvom kolu turnira igrati protiv Kvalifikanta, dok će prvi rival Filipu Krajinoviću biti Rejli Opelka. I Đere i Krajinović su na drugoj strani žreba 

Informer

Ćetvrti srpski predstavnik, Miomir Kecmanović pokušaće kroz kvalifikacije da pronađe put do glavnog žreba, a prvi rival mu je Jegor Gerasimov iz Belorusije, od kojeg je nedavno izgubio u Moskvi.