Autor: Informer.rs

31.10.2021.

19:01 >> 19:03

Foto: tanjug/ap

Sport

NOVAK POBESNEO ZBOG PITANJA O VAKCINI! Ne želim da pričam o tome! Oglasiću se kada dođe vreme!

U ponedeljak 1. novembra počinje masters u Parizu, a turnir u glavnom gradu Francuske privukao je ogromnu pažnju zbog povratka Novaka Đokovića na teren nakon nešto više od mesec dana pauze.

Srpski teniser je uzeo pauzu nakon bolnog poraza u finalu US opena, ali je sada spreman za veliki povratak i napad na šestu titulu u Parizu. 

- Uzbuđen sam što sam se vratio. Bila je ovo naporna i iscrpljujuća sezona. Mentalno je bilo teško. Drago mi je što sam se vratio, naporno sam trenirao proteklih nedelja. Mogu da odigram dobro i daleko da doguram. Opasno po mene bi moglo da bude to što nisam dugo igrao - rekao je Đoković. 

Novak je u Njujorku mogao do rekordnog broja osvojenih grend slem titula, ali i objedini četiri titule sa njjačih turnira na Turu. Ipak, Danil Medvedev ga je savladao u finalu US opena. 

Informer

- Ono što sam doživeo tamo je bilo posebno. Nisam to očekivao. Veoma sam zahvalan, bilo je drugačije nego u poslednjih 15 godina. Tog dana sam ostvario pobedu sa publikom. Važno je bilo za moje emocije. Nadam se da ću takvu energiju iskoristiti u Parizu - dodao je srpski teniser. 

Nažalost, poslednjih dana je aktuelna priča o Novaku, Australijan openu i vakcinaciji, a srpski teniser nije želeo da priča o tome pred početak mastersa u Parizu. 

- Odlučiću kada vidim šta će biti konačna odluka Teniskog saveza Australije. Do tada, ne želim da pričam o tome. Kada budu rekli zvanično šta traže, tada ću se oglasiti. Cilj je da ostanem prvi na kraju godine i da odigram dobro sa reprezentacijom na Dejvis kupu - podvukao je najbolji teniser sveta.