Autor: Informer.rs

01.11.2021.

07:06

Foto: tanjug/ap

Sport

U GOAT TRCI SE SVE RAČUNA! Legendarni ŠPANAC podržao NOVAKA pred Pariz!

Sve je spremno za početak Mastersa u Parizu i veliki povratak Novaka Đokovića nakom jednomesečnog odsustva sa Tura posle poraza u finalu US opena. 

Najbolji teniser sveta nije igrao od grend slema u Njujorku, ali će u Francuskoj nastupati u dubl i singl konkurenciji, a već danas ga očekuje meč u tandemu sa Filipom Krajinovićem. 

Informer

Ipak, čitav Masters u Parizu svodi se na nastavak GOAT trke u kojoj po svim parametrima Novak Đoković vodi, a ukoliko osvoji još jednu titulu u francuskoj prestonici mogao bi da napravi još jedan korak ka tituli najvećeg ikada. Bišvi španski teniser Aleks Koreča smatra da će rezultati iz Pariza uticati na epilog GOAT trke. 

- To su tako dobre vesti, raduje me činjenica da želi da igra. Masters u Parizu je uvek bio nezgodan, jer su igrači već umorni i fizički i psihički. Sezona je bila duga, tako da mnogi imaju šansu da ostvare uspeh - smatra Aleks Koreča. 

Đoković bi u slučaju titule u Parizu osigurao prvo mesto na ATP listi do kraja godine i tako prestigao Pita Samprasa koji je šest sezona završavao kao najbolji teniser sveta. 

- Kada želite da postanete najbolji u istoriji, onda se sve računa. Mislim da je Novaku važno da završi godinu na prvom mestu. Mislim da nismo obraćali pažnju na to koliko je ko vremena proveo vrhu ATP liste, ali završiti godinu na toj poziciji znači mnogo. Istovremeno, to pokazuje da on ne želi da bude van terena dugo. Podloga u Parizu mu odgovara, tako da mu nije potrebna posebna priprema - rekao je Španac. 

Informer

Za kraj, Koreča se dotakao i poraza u finalu US opena i istakao da je Novaka slomio pritisak koji je osećao tokom celog grend slema u Njujorku. 

- Mislim da se nije osećao dobro ni u jednom trenutku tokom turnira. Pritisak je bio ogroman. U finalu je bio iscrpljen, više mentalno nego fizički. Biće veoma teško, jer ostali igrači napreduju i moraće da se suoči sa mladima, koji ga sad već dobro poznaju. Svi su svesni da ga je Medvedev pobedio u finalu, da ga je Zverev savladao na Igrama. Cicipas je takođe tu, kao i još nekoliko igrača. Bio bih iznenađen da se nađe u istoj situaciji sledeće godine. Ali svakako očekujem da nastavi da osvaja slemove - podvukao je bivši teniser.