Autor: Informer.rs

01.11.2021.

10:54

Foto: ap photo

Sport

NOVAČE, ŠTA AKO VAKCINA BUDE OBAVEZNA? Srbin poslao jasnu poruku Australijancima!

Novak Đoković ima 20 grend slem titula, kao i Rafael Nadal i Rodžer Federer, a na prvom grend slemu u sezonu išao bi na rekordnu 21. veliku titulu.

Međutim, pitanje je da li će se takmičiti u Melburnu, gde je do sada trijumfovao čak devet puta. Novak još nije doneo odluku o Australijan openu, prelomiće kada se budu znali definitivni uslovi od strane organizatora.

Informer

 

Podsećanja radi, nedeljama traju prepucanja političara u Australiji, jedni žele da zabrane takmičenje teniserima koji nisu vakcinisani, dok su drugi oštro protiv toga i predlažu karantin od 14 dana. 

Danima Australijanci prozivaju Novaka Đokovića, a sada su dobili žestok odgovor.

- Iskreno, ne znam! Svake nedelje bukvalno stiže druga informacija. Najavljivali su da će da izađu sa zvaničnim saopštenjem prošle sedmice, ali nisu. Sad se to nekako odlaže, jer se verovatno čeka da se oglase, što državne strukture, što regionalne. Država Australija može da dozvoli da uđe, ali onda u Viktoriji postoji neki potpuno drugi pristup - rekao je za Novosti Novak Đoković pred početak mastersa u Parizu. 

Informer

 

Na pitanje da li će učestvovati ukoliko vakcinacija bude obavezna, Đoković kaže:

- Ni to ne znam! Neću da pričam na tu temu, sve dok ne budem video koji su zvanični uslovi. Kada bude izašlo saopštenje, onda ću moći i da se odlučim. Jer, u ovom trenutku postoji mnogo nagađanja. Nekoliko meseci se pričalo o određenim uslovima i onda se dosta toga promenilo, i to nabolje, za nevakcinisane igrače. Između ostalog, više ne moraju da budu u karantinu.

Novak ističe da nema obavezu samo prema sebi, već i prema svim ostalim igračima, kroz asocijaciju tenisera, koju je osnovao pre više od godinu dana.

Informer

 

- Kada razmišljam o odlasku u Australiju i uslovima, razmišljam i u ime svih ostalih. Smatram da je veoma bitno da, ako se već ide u Australiju, uslovi za takmičenja budu isti za sve. Jer, ako nisu, onda mora da se razgovara na tu temu, da se vidi šta ima smisla da se radi. U to treba da budu uključeni ATP i VTA, sve ostale interesne organizacije koje učestvuju u našem teniskom sistemu, a pre svih, igrači. Moramo da se ujedinimo po tom pitanju, pošto Australija ima dosta rigorozne uslove i mere u odnosu na druge. Videćemo šta će biti, još se ništa ne zna - jasan je prvi teniser sveta.