Autor: Informer.rs

01.11.2021.

17:27

Foto:

Sport

PREOKRET SRBA! Đoković i Krajinović u drugom kolu Mastersa u Parizu

Nole je u Parizu odlučio da igra u dublu sa Filipom Krajinovićem kako bi se spremili za predstojeći Dejvis kup, a ostvarili su odličan rezultat.

Srpski teniseri su bili bolji od Australijanaca Aleksa De Minora i Luka Savila rezultatom 2:1 (4:6, 6:4, 10:7), posle jednog sata i 36 minuta igre.

Meč je počeo veoma loše za srpski dubl, pošto su Australijanci već u prvom gemu napravili brejk. U nastavku prvog seta više nije bilo brejkova, a Nole i Fića su jedinu šansu da se vrate u egal imali u šestom gemu kada je bilo 40:40 na servis njihovih rivala, ali je odlučujući poen pripao Australijancima.

U prva dva servis gema srpskih tenisera u drugom setu, spasavali su po dve brejk lopte, dok su australijanci bili prilično sigurni. Posle toga su Novak i Filip bili dosta sigurniji, a do brejka su došli u desetom gemu, što je odmah značilo i poravnanje rezultata u setovima.

Super taj-brejk su sjajno započeli srpski teniseri. Poveli su 4:0, potom i 5:1, ali je onda usledila serija poena koje su osvojili De Minor i Savil koji su preokrenuli na 6:5, pa su Srbi prekinuli to i izjednačili na 6:6. Tada je počela serija naših tenisera koji su na kraju slavili sa 10:7.

Informer

Filip Krajinović i Novak Đoković

Srpski dubl će u drugom kolu igrati protiv šestih nosilaca Džona Pirsa i Filipa Polašeka.

Što se tiče singla, Novak Đoković će u drugom kolu igrati protiv Martona Fučoviča, dok će Filip Krajinović u prvokm odmeriti snage sa Rajlijem Opelkom.