Autor: Informer.rs

03.11.2021.

15:36

Foto:

Sport

ZVEREV ĆE U MELBURNU SRUŠITI NOVAKA SA TRONA! Beker ŠOKIRAO javnost svojim "predskazanjem"!

Srpski teniser Novak Đoković apsolutni je vladar "belog sporta" već nekoliko godina. Ipak, Boris Beker veruje da će ga uskoro sa trona skinuti Aleksander Zverev. 

Iako je Danil Medvedev prvi "izazivač" Novaka Đokovića, legendarni nemački teniser smatra da je Zverev u sjajnoj formi i da će već posle Australijan opena imati šansu da napadne sam tron ATP liste. 

- Saša je postao igrač svetske klase. Njegov cilj bi morao da bude da osvoji što je moguće više poena u sezoni turnira u dvorani, kako bi bio u poziciji da sledeće godine, možda već eventualnom pobedom u Melburnu, postane broj jedan - rekao je Beker. 

Informer

Zverev je od Olimpijskih igara u sjajnoj formi, a prošle nedelje je osvojio turnir u Beču. Danas ga očekuje meč drugog kola na mastersu u Parizu, a rival će mu biti Dušan Lajović. 

Boris Beker saglasan je i sa izjavama Rafaela Nadala koji strahuje da će tenis uskoro postati igra jednog udarca - servisa. 

- Ukoliko se ne nađe rešenje brzo, postoji rizik da tenis postane talac jednog udarca, servisa. Situacija će se pogoršati u narednih deset godina. Kada Rafa govori o tenisu, morate da ustanete, ćutite i slušate šta kaže. Ipak, ja odavno vidim varijacije u igri, bez obzira da li se radi o Cicipasu, Medvedevu, Zverevu, Sineru ili Alkarazu. Svi su različiti, tako da ne mogu da razumem taj Rafin argument o zabrinutosti - poručio je trostruki osvajač Vimbldona.