Autor: Informer.rs

03.11.2021.

15:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

SREĆA POGLEDALA ĐOKOVIĆA! Seča FAVORITA u Parizu! Novaku se otvara put ka TITULI!

Napokon malo sreće i za Novaka Đokovića! Srpskog tenisera čekao je paklen žreb u Parizu, ali će njegov put ka finalu i novoj tituli biti znatno lakši budući da je američki teniser Tejlor Fric eliminisao petog nosioca na turniru Andreja Rubljova sa 2:0 (7:5, 7:6). 

Po projekcijama Rubljov je trebao Novaka da sačeka u četvrtfinalu, ali do toga neće doći budući da je Rus doživeo pravo pomračenje u trećem kolu i pretrpeo ranu eliminaciju na Mastersu u Parizu. Ipak, to neće uticati na njegov rankig i šesti teniser sveta nastupaće na završnom turniru u Torinu. 

Takvu sreću nema Feliks Ože Alijasim koji je takođe zaustavljen već na drugom koraku u Parizu! Kanađanin je doživeo neočekivani poraz od Dominika Kepfera i tako ostao bez šansi da se nađe među osam najboljih tenisera sveta do Torina - 0:2. 

Informer

Ni brutalni servisi nisu pomogli Ože Alijasimu da dođe do pobede protiv nemačkog predstavnika koji je u oba seta pravio po dva brejka i rutinski završio posao za samo sat i po vremena. 

Od ostalih rezultata Lorenco Muzeti poražen je od Džejmsa Dakvorta sa 2:1, istim rezultatom Jugo Gaston savladao je Pabla Karenja Bustu, a jedini favorit siguran u dosadašnjem delu programa bio je Hubert Hurkač. Poljak je sa 2:0 dobio Tomija Pola iako je Amerikanac u oba seta bio na pragu da režira iznenađenje. 

Kasnije danas na teren će Dušan Lajović i to na megdan Aleksanderu Zvezrevu, Ivaška i Medvedev će ukrstiti koplja u poslednjem meču dana, a javnost u Srbiji će pratiti i duel Manarina i Monfisa budući da pobednik iz tog meča ide na Novaka Đokovića.