Autor: Informer.rs

05.11.2021.

20:49

Foto: Beta/AP

Sport

ODLUKA O MELBURNU JE NA NOVAKU! Prvi čovek ATP-a PODRŽAO srpskog tenisera!

Nedeljama unazad traje polemika kako će izgledati Australijan open naredne godine! Vlasti u državi Viktorija uvele su nova pravila o prijavi za turnir, a igrači će morati da budu vakcinisani ukoliko budu želeli da nastupe u Melburnu. 

Jedan od onih koji o vakcini ne želi da priča u javnosti je Novak Đoković. Iako nikada nije rekao da ima nešto protiv imunizacije srpski teniser je poslednjih dana na udaru svetskih medija zbog "rata" sa Vladom u Australiji. 

Ipak, prvi čovek ATP-a Andrea Gaudenci nada se da će Vlada Australije dozvoliti nevakcinisanim igračima da nastupe na prvom grend slemu u sezoni. 

Informer

- Danima već znamo da ne možete da idete u Australiju ako niste vakcinisani. To još može da se promeni, to je njihov turnir. Ako odluče da ga organizuju po tom pravilu, ne možemo tu ništa. Problem je u igračima koji neće biti vakcinisani - rekao je Gaudenci. 

Naravno, glavno pitanje je da li će Novak igrati u Australiji, a prvi čovek ATP-a se nada da će doći do kompromisa koji će olakšati poslovanje svima. 

- Ne mogu da odgovorim u Novakovo ime, ali nadam se da će Vlada dozvoliti nevakcinisanim igračima da igraju posle dve nedelje u izolaciji. Ipak, to je odluka Vlade, iznad nas je. Za Novaka, to je lična odluka. Ipak, morate da mislite na većinu vakcinisanih koji žele da igraju. Dobra vest je da je procenat vakcinisanih u porastu. Već smo na oko 70 posto. Nadamo se da će za dva meseca biti 95 ili 98 odsto - podvukao je prvi čovek ATP-a.