Autor: Informer.rs

07.11.2021.

08:34

Foto: reuters

Sport

NOVAK SE OGLASIO PRED FINALE! Hvala Bogu i slava rodu! /FOTO/

Postao je Novak Đoković prvi teniser u istoriji koji je čak sedam puta kalendarsku godinu završavao kao najbolji na svetu.

Nadmašio je idola Pita Samprasa i još jednom potvrdio da je najbolji teniser ikada.  Novak je u subotu pobedom nad Hurkačem i plasmanom u finale Pariza, omogućio sebi ostanak na prvoj poziciji do kraja godine.

U finalu mastersa u Parizu u nedelju od 15 časova igrače protiv Danila Medvedeva, koji je bio bolji od Srbina u finalu Ju Es opan. 

- Velika je čast i zadovoljstvo prestići Samprasa, uzora iz detinjstva, i završiti godinu kao broj 1 na svetu sedmi put u karijeri. Zahvalan sam i blagosloven što sam u ovako privilegovanoj poziciji. Teško je u potpunosti osetiti veličinu istorijskih uspeha dok sam još uvek aktivan u profesionalnom tenisu. Ovom dostignuću, kao i svim ostalim, su doprineli najbliži ljudi u mom životu i karijeri koji su nesebično davali bezrezervnu podršku. Hvala Bogu i Slava Rodu - poručio je Đoković, koji je za ovu objavu, obukao majicu sa likom najznamenitijeg srpskog naučnika Nikole Tesle.

Informer

Novak Đoković - čovek rekord

Oborio je Novak Đokoivć rekord Pita Samprasa, a ako osvoji trofej u Parizu srušiće i Rafaela Nadala. 

Srbin je do sada uspeo da osvoji 36 masters titula i po tome je trenutno izjednačen sa Rafaelom Nadalom. Sa još jednom titulom bi se opet osamio na vrhu, ujedno bi Novak mogao da nastavi impresivan niz jer je od 2010. godine (izuzev 2017. godine) osvojio makar jednu masters titulu. 

Informer

 



Novak je najviše titula osvojio u Majamiju (6), a nakon toga slede Pariz i Indijan Vels kao najuspšeniji turnir na kojima je Đoković igrao.