Autor: Informer.rs

07.11.2021.

15:49 >> 17:36

Foto: Tanjug

Sport

KRALJ NOVAK JE PONOVO ISPISAO ISTORIJU! Uništio Medvedeva, POMERIO GRANICE i revanširao se za bolan poraz!

Jedan, jedini! Novak Đoković! Nestvarni Srbin je po ko zna koji put dokazao da mu nema ravnog!

Po principu toplo-hladno je igrao srpski as u prvom setu! Loše je počeo najbolji teniser sveta, nije ga služio servis, izgubio je brejk, pa ga je vratio, ali je očigledno Medvedev mnogo bolje ušao u susret! U šestom gemu je Đoković imao brejk loptu, ali je ispustio i odmah je usledila kazna! Već u narednom je ponovo Rus oduzeo Srbinu servis, a onda priveo set kraju u svoju korist!  

A onda se zver probudila u drugom setu! Zaigrao je znatno bolje Đoković, iako je i Medvedev bio odličan, ali Srbin je pri rezultatu 2:1 napravio brejk i pokazao zašto je to što jeste! Dopustio je Medvedevu da osvoji još dva gema do kraja seta i sa 6:3 osvojio ovaj set! Najlepši gem na meču bio je upravo taj poslednji u drugom setu, koji je trajao više od 11 minuta i obilovao je fenomenalnim udarcima i poenima koji su bacali publiku u trans! O pobedniku se odlučivalo u trećem, a ulog je bio ogroman! 

Informer

 


I onda velika borba gde bi svaka greška mogla skupo da košta! Obojica su krenula sigurno i rešavala gemove na svoj servis u svoju korist! Pri rezultatu 2:2, dok je igra bila prilično ujednačena, Srbin pravi brejk i počinje da ima sve u svojim rukama! Do kraja je Nole osvajao gemove na svoj servis, još jednom brejknuo Rusa i zasluženo slavio!

Đoković je plasmanom u finale nadmašio Pita Samprasa, sedmi put u karijeri sezonu će završiti na prvom mestu na ATP listi, osvojanjem ovog trofeja, osvojio je 37. masters i tako ušao u istoriju! Ima sada jedan više od Rafaela Nadala!

Podsetimo, Novak je u dosadašnjih 14 učešća u prestonici Francuske pet puta bio na šampionskom postolju: 2009, 2013, 2014, 2015. i 2019. godine.

Uskoro opširnije...

TOK MEČA

NOVAK ĐOKOVIĆ - DANIL MEDVEDEV 2:1 (4:6, 6:3, 6:3)

Treći set:

6:3 - KRAJ! Još jedan brejk i Srbin je ponovo šampion Pariza!

5:3 - Sada vraća brejk Medvedev i ne dozvoljava još uvek Novaku da se raduje! 

5:2 - Brejk! Frustrirano šalje Medvedev loptu u publiku! Parižani mu zvižde a Novak je na potezu! Još samo jedan korak! 

4:2 - Sa nulom dobija Đoković ovaj gem! Bliži je pobedi, ali ne sme sebi da dozvoli pad, ipak je sa druge strane drugi teniser sveta, izvanredni Danil Medvedev!

3:2 - Brejk lopta za Novaka, koju je iskoristio Srbin i velika radost u njegovom boksu! Sve je bliži 37. masters tituli i ispisivanju istorije!  

2:2 - Sada je igra živaca i nerava... Srpski as je takođe siguran na svoj servis!

1:2 - Vinerom i asom rešava ovaj gem Rus! Rezultatska klackalica se nastavlja... 

Informer

 

1:1 - Isti rezultat u gemovima i u setovima je jasan pokazatelj koliko je neizvestan meč najboljih tenisera sveta! Sada je Novak rešio gem u svoju korist porpilično lako!

0:1 - Siguran je Rus na svoj servis i neće biti Novaku lako protiv drugog reketa sveta u nastavku!

Drugi set

6:3 - Bravo Nole!! Najbolji gem na meču! Prepun prelepih poena sa obe strane!  Vratio se Srbin i još samo jedan set ga deli do ispisivanja istorije!

5:3 - Sada je Medvedev bio siguran, a publika je uživala u bravurama Rusa! Čak mu je i Novak aplaudirao! 

5:2 - Na 15:30 Novak je vezao tri poena i sada je u sjajnoj situaciji! Ima sve u svojim rukama kada je u pitanju ovaj set Srbin!

4:2 - Izuzuzetno servira Medvedev koji, ne tako lako, osvaja ovaj gem! Novak će servirati sa novim lopticama...

Informer

 

4:1 - Bravooo! Siguran je Đoković na svoj servis i potpuno se vratio u meč!

3:1 - BREJK ZA NOVAKA! Medvedev fenomenalno servira, bio je na korak od osvajanja gema, ali je onda Novak izborio brejk loptu!  I napokon, brejk Srbina posle sjajne defanzive!

2:1 - Siguran je Novak sada na svoj servis, a neverovatna situacija u Parizu. Sudija je šet puta umirivala publiku. Čas gospođu koja je upalila blic, čas čoveka koji je tražio mesto, a u jednom momentu i čoveka koji je otvorio vrata. U tri navrata i publiku zbog buke. I sve to dok je Novak na servisu! Čelični živci bili su sada potrebni Srbinu!

1:1 Izuzetno dobro igra Medvedev, zrelo i pun je samopouzdanja! Bilo je 30:15 za Novaka, ali Rus dao gas, prošetao Đokovića i osvojio gem!

Ima naš as podršku navijača u Parizu, sa tribina ga prate suprruga Jelena, ćerkica Tara i sin Stefan! 

1:0 - Dobar početak drugog seta, Đoković bez izgubljenog poena osvaja prvi gem.

Informer

 

Prvi set

4:6 - Medvedev dobija prvi set posle 41.minuta igre! Novak mora da juri prednost najvećeg rivala!

4:5 - Gem za Novaka, smanjio je na 5:4. Ali, Rus ima brejk prednosti, serviraće za set!

3:5 - Imao je Nole u ovom gemu 30:15 na servis rivala, onda je usledio jedan loš poen i Medvedev je izjednačio, pa as servisom preokrenuo, pa dobio gem i potvrdio brejk.

3:4 - Usponi, padovi - tako igra Novak! Častio je duplom greškom Rusa koji je potom poveo 40:0 na servis Đokovića, došao do tri brejk lopte. Spasio je dve, ali ne i treću! Medvedev je odigrao sjajan volej i dolazi do drugog brejka u setu!

3:3 - Brejk loptu je imao Đoković! Šteta! Bila je ovo odlična šansa za Srbina, ali spasio se Rus odličnim servisom i izjednačio rezultat u setu.

3:2 - Proradio je srvis prvom teniseru sveta, borio se Rus, bio na 30:30, ali to je bilo sve. Novak je potvrdio brejk i vodi prvi pur u setu.

2:2 - Idemo ispočetka, meč tek počinje! Ekspresno je Đoković vratio brejk. Poveo je 40:0 na servis Rusa i prvu šansu pretvorio u gem!

Informer

 

1:2 - Konačno! Gem sa Đokovića, prvi u setu, i to bez izgubljenog poena! Smeč za kraj gema.

0:2 - Bez mnogo problema Danil je potvrdio brejk i duplirao prednost. 

0:1 - Loš servis Đokovića u prva dva poena u meču, potom je tri brejk lopte dobio Danil Medvedev! Koristi Rus treću priliku i pravi brejk! Novak je asom smanjio na 30:40, ali je usledila greška na drop-šot lopti. Sada mora da juri prednost rivala.

Informer

15.15 - Đoković prvi servira!

15.05 - Novak Đoković i Danil Medvedev izaze na teren! Ovacije za Danila, ali pre sbega za prvog tenisera sveta koji je u Parizu ispisao istoriju, rekordni sedmi put će godinu završiti na prvom mestu.

Informer

 

15.03 - Posle Pariza Đokoivć i Medvedev se sele u Torino, gde ih očekuje Završni masters u sezoni.

15.01 - Tek drugi put u istoriji dva najbolja tenisera sveta igraju finale mastersa u Parizu.

15.00 - Tribine u "Bersiju" su krcate!

14.44 - Novak Đoković je do finala savladao Martona Fučoviča sa 2:1, potom mu je Gael Monfis predao zbog povrede, pa je savladao Frica sa 2:0 i u polufinalu Hurkača sa 2:1. Danil Medvedev je imao četvoricu rivala: Ivašku je pobedio 2:0, Korda  2:1, a onda su sa po 2:0 pali  Gastona i Zvereva.

14.24 - Medvedev je pobedio Đokovića na Ju Es openu, ali Srbin vodi 5:4 u međusobnom skoru.

13.45 - Novak juriša na 37. masters u karijeri, a Medvedev na peti, drugi u Parizu.

13.45 - Pratite uz Informer.rs finale mastersa u Parizu između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva.