Autor: Informer.rs

15.11.2021.

16:04

Foto: Tanjug

Sport

BRILIJANTNI NOVAK PODIGAO PEHAR! Sedmi put mu NEMA RAVNOG!

Sedmi put u karijeri Novak Đoković je primio trofej namenjen najboljem u godini! 

Pozirao je Novak sa velikim peharom i dobio gomoglasan aplauz!

- Prestigao sam idola Pita Samprasa i presrećan sam! Imao sam četiri ili pet godina kada je Sampras igrao na Vimbldonu prvi put. Tražio sam reket i odmah sam se zaljubio u tenis. Biti svestan da sada ja držim rekord, i da sam uspred Pita, to je neverovatno!

Informer

 

Đoković je nahvalio turnir i izrazio zadovoljstvo što je premešten u Italiju, koju smatra drugom kućom! 

Dobar dan svima, dobar dan Torinu, Italiji. Imammo prelep događaj u Torinu, sve je sjajno organizovano i srećan sam što je turnir preseljen ovde. Najbolji svetski igrači došli su ovde u Torino da igraju pred vama. Hvala vam na ovoj divnoj podršci, Italiju shvatam kao drugu kuću, ovde sam igrao kao mali, a prvi trener mi je bio Italijan, Rikardo Pjati, koji je sada uz Sinera! 

Informer

 

-Čudan početak meča! Ispustio sam reket, nisam stigao na vreme za smeč!  Nije bio idealan start! Trudio sam se da ostanem agresivan! Oporavio sam se posle pada u prvom setu! Uslovi su bili teški! Ako izgubite svoj servis, teško je vratiti se! Rud je izuzetno dobro servirao, ali dobro sam riternirao i vrlo sam zadovoljan! Mnogo sam radio da razumem šta trebam da radim bolje! Sve se dešava jako brzo...Sviđa mi se ritm servisa i sviđa mi se u Torinu, drugačije je nego u Parizu, brže! Ipak, nije lako kontrolisati loptu. Čestitam Rudu! Nadam se da mogu da nastavim u ovom ritmu! Hvala vam na podršci! Ovaj trofej je došao najviše zahvaljujući mojoj porodici! 

Upitan je i za Beretinija...

- On je sjajan i igrač i ćovek, a Italija je država koja u ovom momentu ima sjajne igrače!