Autor: Informer.rs

16.11.2021.

10:55

Foto: tanjug/ap

Sport

NOVAK KAO ZVEREV, NE SVIĐA MU SE DEJVIS KUP! Srbin zna šta bi promenio!

U drugom meču prvog tenisa sveta u sredu (od 14.00) očekuje Andrej Rubljov. Posle uvodnog meča naš teniser je pričao sa srpskim novinarima a osvrnuo se na Dejvis kup.

Novak će igrati krajem novembra za Dejvis kup reprezentaciju Srbije. Ovo će biti drugi put da se igra u novom formatu, koji se nekima ne sviđa.

Negativan stav, između ostalih, ima Aleksander Zverev.

- Što se tiče Dejvis kup formata, čuo sam šta je Zverev pričao. Razumem njegov stav jer mislim da je Dejvis kup otišao u potpuno drugu krajnost u toj prvoj godini, pre nekoliko godina, kada se sve odigravalo u jednom mestu, što se meni uopšte nije dopalo, ali mislim i da onaj stari format nije baš najbolji - kazao je Novak Đoković i objasnio:

Informer

 

- Ja sam za nešto između, ovako kao što sada pokušavaju da urade, s tim što bih ja ubacio još nekoliko lokacija, da ne bude tri nego šest. Svaka bi ugostila jednu grupu od po tri ekipe i onda da se Fajnal For odigrava gde god da se odredi. Ja bih i taj format, kao i ovaj ovde turnir, izmeštao svake dve godine. Zato što smatram da tako značajan događaju našem sportu bi trebalo da se pomera svake godine zbog promocije i mogućnosti i prilike da se ovaj sport gleda u mestima gde ovaj sport nije toliko popularan. Raduje me što imaju dve lokacije, prvo ide Insbruk, pa se nadam da ćemo iz Austrije da se kvalifikujemo za Madrid u finale.