Autor: Informer.rs

16.11.2021.

16:50

Foto: Tanjug

Sport

ATOMSKI TENIS U TORINU! MEDVEDEV POSLE VELIKE DRAME POBEDIO ZVEREVA

I Medvedev i Zverev zabeležili su pobede u prvom kolu protiv Huberta Hurkača odnosno Matea Beretinija, koji je zbog povrede predao meč Nemcu. Ovaj susret bio je bitan za oba igrača jer bi u slučaju pobede obezbedili prolaz u polufinale turnira. 

Oba igrača su nervozno ušla u ovaj duel, servis nije služio ni jednog ni drugog pa smo već u prva dva gema videli brejk lopte. Zverev,za razliku od Medvedeva nije uspeo da ih spasi pa je Rus brzo poveo sa 3:0. Do kraja seta i jedan i drugi su držali svoje servis gemove pa je Medvedev lako poveo sa 1:0 u setovima.

Informer

Aleksandar Zverev

U drugom setu, oba tenisra podigla su igru na viši nivo, držali su sigurno svoj servis i otišlo se u taj brejk. Prilikom jednog poena, Medvedevu je suđen ''foot fault'' i ta odluka kao da ga je izbacila iz takta, pa je Zverev uspeo da dođe do izjednačenja u setovima. 

Informer

Treći set bio je dokaz da su i jedan i drugi podgli radnu temperaturu na maksimum, sevale su bombe iz servisa, pljuštali vineri i tako se otišlo u još jedan taj brejk. Tamo je Danil ipak ostao pribraniji i uspeo je da dobije taj brejk sa 8:6.

Meč je trajao dva sata i 40 minuta.