Autor: Informer.rs

17.11.2021.

13:00 >> 15:30

Foto: reuters

Sport

NOLE EKSPRES! Srbin upisao i drugu pobedu u Torinu! Počistio Rusa i već gleda ka Noriju!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković igrao je meč drugog kola "Zelene grupe", a protivnik mu je bio Rus Andrej Rubljov.

Danil Medvedev je već obezbedio polufinale završnog mastersa u Torinu posle pobeda u Crvenoj grupi protiv Poljaka Huberta Hurkača i Nemca Aleksandra Zvereva, a šansu je iskoristio i najbolji teniser planete!

Informer

 

Bio je ovo prvi okršaj u karijeri Novaka i Rubljova, a Srbin se plasirao  u polufinale, kao prvi iz grupe, bez obzira na ostale rezultate i njegov meč u poslednjem kolu!

Protivnik u poslednjem kolu će mu biti Britanac Kameron Nori, koji je ušao kao zamena za povređenog Stefanosa Cicipasa, koji se u sredu povukao sa ATP finala. Meč je trajao 68 minuta, a Đoković je loše ušao u ovaj duel, baš kao i protiv Kaspera Ruda. Prvi servis je ubacio samo jednom u pet odigranih poena, a Rusu je sve polazilo za rukom! Rubljov je odmah napravio brejk, ali je Đoković brzinski uzvratio. Gotovo svaki gem je bio napet i u svakom je bilo 30:30, a kvalitet tenisa nije bio preterano visok. Set je Novak prelomio pri rezultatu 4:3, kada je napravio pritisak na servis Rubljova i napravio brejk posle sjajnog poena, kada je probio Rusa na mreži bekhend vinerom. Fenomenalno je odigrao Nole drugi set, naplatio je jedan sjajan poen i došao do brejka, koji je u gemu bez izgubljenog poena potvrdio za 3:1. Nakon toga pravi oš jedan brejk u sedmom gemu i rešava meč.

Podsetimo, Novak je u prvom kolu slomio otpor Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0, dok je istim rezultatom i Rus dobio Grka Stefanosa Cicipasa. Pobednik ovog meča biće ne samo nadohvat polufinala nego i prvog mesta u Zelenoj grupi poslednjeg turnira u godini na kome učestvuju najboljih osam tenisera današnjice.

TOK MEČA:

Drugi set:

6:2 - Pokazao je Novak da je za njega, prosečan nivo tenisa, dovoljan da savlada petog tenisera sveta!

5:2 - Sjajan je Novak! Rutinski odrađuje sada posao...

4:2 - Ima set i brejk prednost Novak! Sve je bliži pobedi!

3:2 - Rubljov uzima gem sa jednim izgubljenim poenom. Čini sa de je Novak preusmerio energiju na svoje servis gemove.

3:1 - Srbin osvaja gem sa nulom!

2:1 - Brejk! Novak Đoković koristi prvu brejk loptu posle đusa i grabi ka pobedi!

1:1 - Siguran servis gem za prvog tenisera sveta koji je rivalu prepustio samo jedan poen.

0:1 - Prvi gem u drugom setu osvaja Rubljov na svoj servis.

Prvi set:

6:3 - Novak Đoković je osvojio prvi set!

5:3 - Đoković pravi brejk! Rubljov je uspeo da osvoji samo dva poena na svoj servis, pa će u narednom gemu srpski as servirati za set.

4:3 - Novi siguran servis gem za Noleta.

3:3 - Ruski teniser je sa dva izgubljena poena poravnao rezultat.

3:2 - Siguran je sada i Novak na svoj servis! Ponovo vodi Srbin...

2:2 - Uspeo je Rubljov da uzme ovaj gem! Rubljov pravi tri greške u ovom gemu, a na 40:40 Đoković napada drugi servis i opet Andrej greši iz forhenda, a Novak dolazi do brejk lopte. Spasio je to Rus, preokrenuo i izvukao se...

2:1 - Vratio se lagano Novak u meč! Po prvi put danas vodi...Sada prvi servis radi i sve je lakše za najboljeg tenisera sveta

1:1 - Izjednačio je Novak i sada on pravi brejk! Nervozan je bio Rubljov na Srbinovu brejk loptu i promašio ono što je bilo teže pogoditi...

0:1 - Brejk na početku meča! Rubljov agresivno napada drugi servis Đokovića i to mu se isplatilo! Stigao je odmah do 15:40 i tri brejk lopte, a koristi prvu...

14:11 - Počeo je susret! Prvi je na servisu Novak!

14:04 - Igrači su na terenu, očekuje se da meč uskoro počne...

13:13 - Nekoliko sati pred susret, Novak je još jednom podelio sa javnošću koliko mu znači novi pehar!

13:00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete da pratiti dešavanja na meču Novak Đoković-Andrej Rubljov na završnom mastersu u Torinu!