Autor: Informer.rs

17.11.2021.

16:26

Foto: oks.org.rs

Sport

TROICKI PRESEKAO! Novak igra na Dejvis kupu, ali je drugi teniser OTPAO sa spiska

Srbija će grupnu fazu igrati u Insburku, a rivali će joj biti Austrija i Nemačka.

Podsetimo, na preliminarnom spisku su se našli Novak Đoković (prvi teniser sveta), Dušan Lajović (34), Filip Krajinović (42), Laslo Đere (51), Miomir Kecmanović (68) i Nikola Ćaćić (35. u dublu na ATP listi). Ipak, sada je jedan od njih morao da otpadne, a Troicki je izjavio da će to biti Laslo Đere.

Na žalost pravila ovog takmičenja su takva da možemo u timu imati samo pet igrača i zbog toga smo morali da presećemo, da jedan igrač ovaj put sa nama ne ide na finalni turnir. Laslo neće biti u timu zbog uslova u koje idemo, od nadmorske visine do dvoranskih uslova koje ćemo imati za igru. Prvi trener naše reprezentacije Dušan Vemić i ja kao selektor presekli smo i odlučili da u su ovom trenutku Kecmanović i Ćaćić bolja opcija - rekao je selektor Srbije.

Informer

Viktor Troicki

Ipak, naveo je Troicki da Laslo nije precrtan za naredni period i da će ubuduće ponovo igrati pod zastavom Srbije.

- Ne otpisujemo Đerea, računamo na njega u budućnosti. Znam da mu je teško pala ova odluka, i sam sam bio u takvim situacijama, znam kako mu je i verujem da će naredne godine briljirati u ličnoj karijeri i biti bolji nego ikada - poručio je Troicki.

Lajović, Krjainović, Kecmanović i Ćaćić put Austrije kreću 20. novembra, a Đoković će im se priključiti kada završi učešće na Završnom Mastersu u Torinu.

Plasman u četvrtfinale će obezbediti svi pobednici grupa i dve od šest najboljih drugoplasiranih ekipa.