Autor: Informer.rs

22.11.2021.

10:31

Foto: reuters

Sport

KONAČNO, JAVILA SE KINESKINJA! Nestala je pre tri nedelje, MOK u kontaktu sa teniserkom!

Kineska teniserka Šuai Peng nestala je bez traga nekoliko dana nakon što je optužila kineskog vicepremijera Žanga Gaolija za silovanje. Međutim, pre dva dana je prisustvovala turniru u Pekingu u organizaciji Čajna Opena.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah, stupio je u kontakt sa Šuai Peng.  Šuai je preko video poziva rekla da je bezbedna i da se dobro oseća, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet. MOK je objavio i fotografiju video poziva na kojoj se vidi nasmejana teniserka.

- Ona je bila dobro, što je bila naša glavna briga - navodi se u saopštenju.

Peng je rekla da je bezbedna i da živi u svom domu u Pekingu, ali da bi volela da se njena privatnost poštuje u ovom trenutku. Ona radije provodi vreme sa prijateljima i porodicom. Nastaviće da se bavi tenisom, navodi se u saopštenju MOK.

Informer

 

Teniserka nije viđena u javnosti skoro tri nedelje, i to nakon što je iznela optužbe za seksualni napad protiv visokog kineskog komunističkog funkcionera. Teške optužbe stigle su na adresu penzionisanog komunističkog zvaničnika, a  Pengova je svoje optužbe iznela na mreži „Veibo“.

Teniserka je navela da ju je Žang seksualno prvi put napao kada je ona došla u njegov dom da igra tenis, posle čega se nije pojavljivala u javnosti. Žang ima 75 godina, bio je zamenik predsednika Vlade od 2013. do 2018. godine, kao blizak saradnik sadašnjeg predsednika Kine Sija Đinpinga.