Autor: Informer.rs

23.11.2021.

09:59

Foto: reuters

Sport

PLANETA BRUJI O ĐOKOVIĆU! Javio se i Amerikanac koji je mrzeo Novaka! To Nadal jedva čeka!

Ceo svet čeka odluku Novaka Đokovića!

Australijanci su poručili da će na prvom grend slemu u sezoni moći da se takmiče samo vakcinisani teniseri i teniserke.

Prvi igrač planete još nije doneo odluku da li će braniti titulu u Melburnu, a ne znamo da li se Novak vakcinisao, jer ne želi o tome da priča.

Endi Radik kaže da je nemoguće proceniti da li će se Novak Đoković takmičiti u Australiji.

- Ne znam šta ćese desiti. Niko ne na osim Novaka, da li će igrati u Australiji ili ne - kazao je Endi Rodik.

Informer

Endi Rodik



Ali, kaže da bi u slučaju da Srbin ne dođe u Australiju, šansu mogli da iskoriste Danil Medvedev ili Aleksandar Zverev.

- Bila bi to šansa za Medvedeva i Zvereva! Nadal to jedva čeka, Španac će da grize kako bi se domogao 21. grend slema  - istakao je Amerikanac.

Podsećamo, Rodik je krajem prve decenije ovog veka bio jedan od najžešćih Đokovićevih kritičara i rivala. Njih dvojica su bili i na granici fizičkog obračuna. Rodik je u tom periodu u više navrata isticao svoju netrpeljivost prema srpskom igraču, zamerao mu je što predaje mečeve.

Informer

 

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, pre nekoliko dana je potvrdio je da će na prvom grend slem turniru u Melburnu igrati smao teniseri vakcinisani protiv koronavirusa. O svemu je razgovarao sa Novakom.

Pričali smo sa Novakom i njegovim timom i oni jasno razumeju da ako žele da dođu na Australijan open da moraju biti potpuno vakcinisani. Znaju da je to uslov za sve, ne samo igrače, već i navijače i svo osoblje. On je rekao da je to privatna odluka za njega i da će nas na vreme obavestiti. Znam da želi da igra, to je jasno naznačio, ali sada zna uslove koje mora da prođe da bi bio u mogućnosti da igra - jasna je Tajli koji kaže da je broj vakcinisanih tenisera porastao na 80 odsto tokom proteklih šest nedelja.