Autor: Informer.rs

27.11.2021.

21:10 >> 21:28

Foto: Tanjug

Sport

NOVAK BLISTA! STRAST NE JENJAVA! Što sam stariji TO JE VEĆA!

Đoković je slavio protiv Nemca i sada ga čeka dubl meč! Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki napravio je promenu u timu uoči odlučujućeg dubl meča Srbije i Nemačke! Zajedno sa Novakom Đokovićem igraće Nikola Ćaćić, koji će igrati umesto ranije prijavljenog Filipa Krajinovića.

Informer

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je protiv Jana-Lenarda Štrufa odigrao 50. meč za nacionalni tim.

Informer

Tanjug

 


On je podsetio da je u srpskom timu smena generacija, nakon što su se skoro povukli Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji je sada selektor.

- Treba malo vremena da se svi uigramo, promenjen je format Dejvis kupa, sad imamo i ATP kup, dva timska takmičenja. Imao sam izuzetno zadovoljstvo da budem u šampionskim generacijama Dejvis kupa i ATP kupa, uspomene koje ću nositi čitavog života- rekao je Djoković.

- Imao sam ogromnu sreću da u životu postignem velike pojedinačne uspehe i da osvojim svaki trofej koji se može osvojiti u profesionalnom tenisu, ali trofej Dejvis kupa 2010. godine je nešto što se ističe. To je posebno meni dalo dodatni motiv i odskočnu dasku za pojedinačnu karijeru jer sam 2011. godine, nakon te titule, imao svoju najbolju godinu gde sam vezao 40 i kusur pobeda, osvojio tri grend slema u godini i postao broj jedan na svetu- istakao je on.

Djoković je ocenio da bi se svi igrači iz te generacije složili da im je ta titula u Dejvis kupu pomogla da u svojim karijerama dostugnu vrhunac.

- Za mene ta strast ne jenjava, zapravo, što sam stariji sve je veća i nadam se da ću biti zdrav u narednim godinama da mogu da se odazovem, jer je meni definitivno igranje za reprezentaciju apsolutni prioritet- rekao je Djoković.