Autor: Informer.rs

30.11.2021.

16:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠPANAC ŠOKIRAO SVET! Drago mi je što smo mi ISPALI, a SRBIJA prošla! Gledaćemo NOVAKA u Madridu!

Ruski dubl savladao je Špance u Madridu i tako izbacio Furiju iz trke za plasman na završni turnir. Iako je Španija važila za favorite, budući da su domaćini turnira, na njihovo mesto upala je Srbija.

Bilo je očekivano da Orlovi budu dočekani "na nož" u Madridu, ali je potpuno suprotan odnos domaćina prema srpskom taboru. Da stvar bude zanimljivija, legendarni Španac Fernando Verdasko, zaposlen kao direktor Dejvis kupa, oduševljen je što je Novak Đoković i njegovi saigrači zaigrati u Madridu. 

- Šteta je zbog poraza, bio nam je potreban jedan set da se plasiramo u finale. Kao Španac sam hteo da Španija osvoji turnir, ali sam takođe i direktor takmičenja. Ako ćemo nepristrasnije da gledamo, možemo da budemo srećni jer Španiju zamenjuje Srbija sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem - rekao je Verdasko. 

Informer

Iako je Srbija "kriva" što Španaca neće biti u samoj završnici, Verdasko je iz tog razloga srećan jer će u Madridu moći da gleda najboljeg tenisera sveta. 

- Žal je što Španija nije uspela da prođe u četvrtfinale, ali ćemo bar imati Đokovića i reprezentaciju Srbije u završnici - podvukao je Verdasko.