Autor: Informer.rs

30.11.2021.

22:21

Foto: Tanjug/AP

Sport

ČUDA SU MOGUĆA - NEMCI IDU U POLUFINALE! Nori se OBRUKAO i eliminisao Britance sa Dejvis kupa!

Bila je Velika Britanija ogroman favorit pred duel sa Nemcima zbog prednosti koje poseduju u singlu, ali Kameron Nori nije uspeo da dovrši posao koji je započeo Daniel Evans. Panceri su uspeli da četvrtfinale Dejvis kupa odvedu u dubl gde su se Kravic i Puerc sjajno snašli i odveli svoj tim u polufinale! 

Brutalan meč u dublu odigrali su Džo Salisburi i Nil Skupski protiv Kevina Kravica i Tima Puerca. Dva seta od po sat vremena, dva taj-brejka, ali na kraju pobeda Nemaca koja im donosi polufinale u Madridu. 

Očekivano je bilo da će Britanci već u singlu rešiti pitanje pobednika, posebno nakon sjajne partije Daniela Evansa i sigurnog trijumfa od 2:0 za manje od sat vremena igre u Madridu. Imao je Kameron Nori "zicer" protiv 40 mesta lošije rangiranog Jana Lenarda Strufa, ali je Nemac uspeo da sruši 12. tenisera sveta. 

Informer

Daniel Evans

Struf je prvi set dobio nakon taj-brejka, ali je usledila dobra reakcija Kamerona Norija. Britanac je za samo pola sata uspeo da osvoji drugi set i vrati se u meč. Taman kada se činilo da 12. reket sveta ima sve u svojim rukama, njegova igra se raspala kao kula od karata. 

Nemački teniser je sjajnim servisom za 34. minuta odveo meč u dubl, a Kravic i Puerc su kao i protiv Srbije doneli novi trijumf Pancerima.