Autor: Informer.rs

01.12.2021.

20:49

Foto: Tanjug

Sport

SKANDAL, ODVRATNO, BRUKA I SRAMOTA ATP! Opet nema Novaka, NAVIJAČI BESNI, "gore" društvene mreže!

Među nominovanima nema čoveka koji je trijumfovao na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, igrao finale Ju Es opena, dva polufinala na Olimpijskim igrama, tenisera koji je rekordni sedmu sezonu završio na prvoj poziciji i koji je ove nedelje počeo 349. nedelju na tronu...

Naime, ATP deli nagrade u više katerogija. Bira najbolje u kategoriji povratnik godine, najveći napredak godine, novajlija godine, trener godine, a tu je i Stefan Edberg nagrada, koja se dodeljuje za fer-plej i zbog toga su fanovi našeg asa besni. 

Na nagredu Stefan Edberg, koja se dodeljuje za fer-plej, nominovani su Frensis Tijafo, Rafael Nadal, Feliks Ože-Alijasim i Kasper Rud. Naravno, opet nema Novaka Đokovića, a ATP je opet pokazao koliko mrzi verovatno najboljeg ikada, jer se bori za sve tenisere, jer ne želi da ćuti ... i bez srama mu to jasno stavlja do znanja.

Vredi pomenuti da Novak Đoković nikada u karijeri nije uspeo da bude "sportsmen“ sezone. Istina, zna Srbin da iskali bes na terenu, polomi reket...ali ako je neko primer na terenu i van njega, ako poštuje rivale, tenis i sport, onda je to Novak Đoković.

Rodžer Federer je inače bio pobednik neverovatnih 13 puta, a Rafael Nadal je prošle godine dobio nagradu "Stefan Edberg".

- Iznenađen sam jer nema Novaka Đokovića. Takmičio se za kalendarski grend slem ove godine i sigurno zaslužuje  nominaciju. On je primer pravog sportskog duha na mečevima. Ovo je čudno - napisao je jedan Novakov navijač. 

- Nisam iznenađen, ovo je odvratno - bio je jedan od komentara.

- ATP je protiv Novaka. To što je Nadal među nominovanima sve govori. Nikada se ništa neće promeniti. 


- Nadal je dobio Laureus nagradu 2020. godine za najboljeg sportistu. Nema korupciju u tenisu i sportu? - pita se jedan Novakov navijač. 

- Pi*** vam materina bre više. Svake godine izostavite Novaka Đokovića a jedini je teniser koji sa osmehom i zagrljajem čestita pobedu svom protivnku - besan je Đokovićev navijač.

- Iznenađen sam što ste iznenađeni. Morate shvatiti politiku, to je igra novca i moći, u svetu tenisa. 

- Uzimajući u obzir da je jedan od velike trojke koji se bori za iste uslove za sve igrače, za niže rangirane tenisere, iako to njemu šteti... Zaista ne razumem. Nisam čak ni njegov fan... On je iskren, brine za ostale za razliku od drugih. 


- Zašto Novak nije nominovan? Zaslužio je nagradu više od bilo koga ove godine. Kako neko ko je propustio pola sezone može da bude nominovan za fer-plej? Ko bira i na osnovu kojih kriterijuma?

- Opet nema Novaka! Vi ste neverovatni! Sigurno se šalite, kakva korupcija! Sramota! Novaka nema među nominovanima! Sramno! Iznenađen sam što Federer nije nominovan... - samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Nominovani za povratak godine su : Endi Marej, Džek Sok, Tanasis Kokinakis, Mekenzi Mekdonald.

Za novajliju godine nominovani su Brendon Nakašima, Sebastijan Baes, Dženson Bruksbi, Igo Gaston i Huan Manuel Serundolo.

Među igračima koji su ostvarili najveći napredak godine su Karlos Alkazar, Alsan Karacev, Kameron Nori i Kasper Rud. 

Takođe, navijači OVDE mogu da glasaju za najboljeg igrača godine.