Autor: Informer.rs

02.12.2021.

09:44

Foto: Reuters

Sport

SRBIJA ĆE DA NAS ISPRAŠI! Hrvatima se TRESU GAĆE pred polufinale Dejvis kupa

Toga su svesni i hrvatski mediji, pa tako "Sportske novosti" pišu da će Srbija verovatno posle dva singla rešiti pitanje prvog finaliste.

Tako će se u petak od 16 sati u Madridu igrati veliki derbi, Hrvatska protiv Srbije, meč u kojem naš prvi reket Marin Čilić u karijeri ima 2-17 s Đokovićem, dok Kecmanović kao 69. teniser sveta uživa puno bolji status od Borne Goje i Nine Serdarušića, koji su pak u Torinu pokazali da se na njih možemo osloniti čak i kad u mečeve ulaze kao autsajderi… Ako pak u petak dođe do podele pobeda u singlovima, Hrvatska s Nikolom Mektićem i Matom Pavićem postaje favorit. Međutim, ovo je Dejvis kup, toliko puta dokazan kao silno nepredvidivo takmičenje - navodi se u tekstu.

Informer

Hrvatski dubl - Nikola Mektić i Mate Pavić

Sa druge strane, "Večernji list" je pozvao Nikolu Pilića da iznese svoja očekivanja, ali ni on nije ohrabrio Hrvate.

Biće veliki posao s njima uzeti 1:1 nakon singlova, jer njihova dva broja dva su jača za klasu i od Goje i od Serdarušića, koliko god oni u formi bili. Ali opet, to u sportu nikad nije garancija, što smo i videli u poslednja dva-tri dana na turniru. Osim toga, jasno je koliki je Đoković favorit protiv Čilića. Međutim, ako mi dobijemo jedan od tih singlova, onda smo favoriti jer imamo ogromno samopouzdanje u paru. Kad gledamo isključivo na papiru, Srbija bi trebalo da ima 2:0 nakon mečeva u singlu - rekao je čovek koji je veoma bitan za karijeru Novaka Đokovića.

Polufinalni okršaj između Srbije i Hrvatske igra se u petak od 16 časova, a u drugom polufinalu koji je na programu u subotu će se sastati Nemačka i pobednik meča Rusija - Švedska.