Autor: Informer.rs

07.12.2021.

07:51

Foto:

Sport

KRAJ, SAD SVE JE POZNATO! Nedaljama PLJUJU Novaka, doneo je odluku o Australiji!

Najbolji teniser sveta je zvanično na spisku igrača za ATP kup, koji će se od 1. januara igrati u Sidneju, a to je potvrdio i organizator.

Logično je da nakon toga produžiti za Melburn, na prvi grend slem u sezoni - Australijan open. Spekulacijama koje su nedeljama u fokusu sada je kraj. Novak ne želi da priča da li je vakcinisan ili ne, pa je zbog toga bio na udaru medija i pojedinih kolega, jer je obavezna vakcinacija uslov za učešće na prvom grend slemu u sezoni. 

Informer

Ako je Đoković spreman da ode u Australiju zbog ATP kupa, to najverovatnije znači  da ćemo ga gledati i na Australijan openu u pohodu na 10. trofej u Melburnu i 21. grend slem u karijeri.

Na zvaničnom sajtu ATP-a objavljen je zvaničan spisak reprezentacija koje će biti deo ATP kupa, kao i spisak igrača koji će nastupati za tih 16 timova.

Da Novak nije prijavljen za takmičenje ni Srbija ne bi bila učesnik! Razlog za to je što je drugi igrač Srbije Dušan Lajović trenutno 33. na ATP listi, pa bismo tako po rangu najboljeg igrača u timu pali iza Bugarske i Hrvatske, selekcija koje ne učestvuju na ATP kupu.

ATP je objavio i izgled grupa za njihovo novo takmičenje, a Srbija će biti u grupi A uz Norvešku, Čile i Španiju. U grupi B će igrati Rusija, Italija, Austrija i Australija. Grupu C čine Nemačka, Kanada, Velika Britanija i SAD, dok će u D grupi nastupati Grčka, Poljska, Argentina i Gruzija.

Informer

 

U timu Srbije prijavljena je jedna promena, pa će uz Đokovića, Lajovića, Filipa Krajinovića i Nikolu Ćaćića igrati i Matej Sabanov, jedan od dvojice braće blizanaca koji su donedavno nastupali pod hrvatskom zastavom.