Autor: Informer.rs

08.12.2021.

11:54

Foto:

Sport

SRBI NE MOGU NA DOČEK NOVE GODINE! Teniseri na terenu već 1. januara, navijači u Srbiji nisu srećni!

Muška teniska reprezentacija Srbije na startu ATP kupa 1. januara naredne godine igraće u Sidneju protiv selekcije Norveške, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Srbija će 3. januara u okviru grupe A igrati protiv selekcije Čilea, dok je u poslednjem kolu, 5. januara, na programu derbi protiv Španije.

Nema žurke za Novaka i društvo

Pobednici četiri grupe izboriće plasman u polufinale, koje se igra 7. januara, dok je veliko finale zakazano za 9. januar.

Informer

 



Srbiju će na ATP kupu predstavljati Novak Ðoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov. Naši teniseri ATP kup osvojili su 2020. godine, a ove godine je Rusija bila najbolja i na ovom takmičenju, kao i kasnije na Dejvis kupu.

Srbi na terenu 1. januara 

Razlika između vremena u Srbiji i Sidneju je 10 časova, pa će  navijali u Srbiji morati rano da se probude 1. januara.  Kada je u Sidneju 17 čas, u Beogradu je sedam časova. To znači da bi naši momci igrali mečeve ili rano ujutru ili u toku radnog vremena. Srbija sva tri meča igra u večernjem terminu.

Informer

 

Za Norvešku će nastupiti: Kasper Rud, Viktor Đurasović, Lukas Helum-Lilengren, Lejton Rivera i Andreja Petrović. Čile će predstavljati Kristijan Garin, Alehandro Tabilo i Tomas Barios Vera.

Španija neće imati podršku Rafaela Nadala, a za "furiju" će igrati Roberto Bautista-Agut, Pablo Karenjo-Busta, Alberto Ramos-injolas, Alehandro Davidovič Fokina i Pedro Martines.