Autor: Informer.rs

10.12.2021.

03:00

Foto:

Sport

TOTALNO RASULO U AUSTRALIJI! Ludnica, svađaju se zbog Đokovića!

Naime, Novak je na listi učesnika Australijan opena, na generalnoj listi, koja nije obavezujuća, pa je pitanje da li će Novak Đoković igrati za deseti trofej s obzirom na to da je vakcinacija protiv kovida obavezna.

Pojavila se mogućnost da se omogući Novaku da se takmiči i bez vakcine, a radilo bi se o medicinskom izuzeću. Tili je to negirao, te poručio da Tenis Australija neće biti uključen o odobravanje bilo kakvih medicinskih izuzeća za igrače na Australijan openu, uključujući i Đokovića.

Brzo se oglasio premijer države Viktorija Danijel Endrjuz, koji je do sada govorio da Novak neće igrati ako nije vakcinica. Ali, prebacio je lopticu u dvorište organizatora grend slema i poručio da bi Australijan open mogao da ima poslednju reč o tome da li će neki igrači dobiti medicinsko izuzeće.

Informer

Novak Đoković gleda kako se Australijanci svađaju

- Obavastili su me da Tenis Australija razmatra mogućnost da u saradnji sa medicinskim stručnjacima odobre izuzeća i to podržavam - rekao je Endrjuz medijima.

- Ako zahtevi prođu kroz reviziju i ako se proveri da li su zahtevi prikladni, mislim da bi to bilo dobro. 

Izgleda da niko u Australiji ne želi da bude odgovoran što im na grend slem možda neće doći čovek koji je devet puta trijumfovao u Melburnu.

U svakom slučaju, kako prenose mediji u Australiji, ostaje pitanje ko će tačno biti odgovoran za odobravanje ili uskraćivanje bilo kakvog medicinskog izuzeća ukoliko bi ga Đoković tražio, s obzirom na to da naš teniser nije otkrio da li je vakcinisan.

Informer

 



Političari mesecima govore kako će vakcinacija biti uslov za takmičenje u Melburnu, pa je Tenis Australija poručio da je dužnost vlade da razmostri mogučnost medicinskog izuzeća, a sada je Endrjuz dodatno sve zbunio. 

- Postoji nezavisan panel medicinskih stručnjaka koji pregledaju kopiju zahteva za izuzeće. To onda ide na ekspertski panel i oni donose odluku. Jasno je da međunarodni teniseri imaju iste uslove kao i svako ko dolazi u Viktoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust u tom smislu osim odobrenog medicinskog izuzetka - objasnio je Tili šta podrazumema medicinsko izuzeće i istakao da nije upoznat sa zdravstvenim razlozima na osnovu kojih bi prvi teniser sveta tražio izuzeće.