Autor: Informer.rs

15.12.2021.

08:58

Foto: reuters

Sport

HAOS PRED MELBURN, ŠAMPION NEĆE DA SE VAKCINIŠE! Razumem ga, ne osuđujem to što je uradio!

Erber je uspešan dubl teniser, osvojio je pet grend slem titula, gde je bio neprikosnoven u konkurenciji sa Nikolom Mauom. ali ga nećemo videti na Australijan openu pošto ne želi da se vakciniše.

Direktor turnira, Krejg Tili, već nekoliko nedelja ponavlja da će samo vakcnisani igrači moći da se takmiče u Melburnu. 

Informer

 

Nikola Mau je za francuske medije izjavio da je znao šta će se desiti, te da ga je njegov dubl partner na vreme upozorio da neće igrati u Australiji. Mau će zbog toga u Australiji učestvovati sa Fabrisom Martinom, još jednim Francuzom.

- Rekao mi je još u oktobru u Antverpenu da ne želi da se vakciniše i da je svestan posledica. Svestan je i toga da bi to moglo dodatno da mu zakomplikuje sezonu, pošto se u pitanje dovode i turniri u Indijan Velsu i Majamiju - rekao je 39-godišnji Nikola Mau i dodao da poštuje odluku svog prijatelja i dugogodišnjeg dubl-partnera.

Informer

Nolas Mau i Pjer-Ig Erber

- Nisam saglasan s ljudima koji osuđuju i pričaju da je vakcinacija dobra ili loša. Poštujem njegovu odluku, ja sam se vakcinisao još davno, ali njega totalno razumem. Sve je to deo ličnog izbora. Ne znam dokle će ostati pri svojim ubeđenjima, ali mora znati da ga to sprečava da radi svoj posao - rekao je Mau.

On je objasnio zašto je odbio da igra u Kini.

- Kada sam odbio da igram u Kini pružajući na taj način podršku Peng Šuaj, to je bilo lako, to nije uticalo na moju sezonu. Dok za njega, ovakva odluka može dovesti čitavu sezonu u pitanje.