Autor: Informer.rs

16.12.2021.

15:21

Foto:

Sport

FEDERER JE MOJ NAJVEĆI RIVAL! Nadal nije ni pomenio Đokovića!

Nadal će igrati na Mubadala egzibiciji u Abu Dabiju. Pre početka takmičenja poručio je da će povratak ići korak po korak. 

Volim da igram ovde. Lepo je skloniti se malo od hladnog vremena u Evropi i provesti ovde nekoliko dana, sa sjanim navijačima na dobrom turniru. Nadam se da ću igrati više tenisa, jer ako budem igrao manje nego prošle godine onda više i nisam igrač. Pozitivan sam, uvek sam optimističan i radim naporno da bih bio spreman - kazao je Nadal, koji je svestan da mu neće biti lako.

Informer

Rafael Nadal

- Teško je nakon nekoliko meseci van terena i biće to težak povratak, ali glavno je da ostanem zdrav. Ako budem u mogućnosti da se oporavljim dobro, da treniram i igram nekoliko nedelja u nizu, zašto da ne. Moram da ostanem pozitivan. Još uvek mogu da se borim za svoje ciljeve. Zato to i radim. I dalje imam strast u sebi da igram i da dam sve od sebe da se borim za ono za šta sam se borio i ranije. 

Pitanja su Nadalu postavljali i navijači, a prvo je se odnosilo na najtežeg protivika na Turu.

- Naravno, Rodžer, igrali smo mnogo puta, proveli smo sate i sate na terenu. I ako moram da izaberem jednog, moram da izaberem Rodžera - rekao je Nadal, koji protiv Federera u međusobnim duelima vodi 24:16, a od Novaka Đokovića gubi 28:30.

Informer

 

Pričao je Rafa i o trenutnoj situaciji, karantinu, testiranjima, ograničenjima...

- Nije lako posebno za nas stare, na Turu sam i ja star, tu sam već 18 godina, hajde da kažem da sam skoro star. Teže je. Možda je za mlađe igrače malo lakše… Sećam se godinama unazad kada sam ja počinjao.. Sve je lako, za sve imaš energije, uživaš u svakoj pojedinosti pa čak i u teškim situacijama kao što je vreme u mehuru. Za nas starije, to što ne možemo da putujemo sa porodicama, sa celim timom, bez navijača, stvari čini malo težim. Posebno u mojoj situciji kada sam imao periode kada nisam mogao da igram zbog povreda, bilo je skoro nemoguće. Sada sam ponovo tu i nadam se da će se situacija sa virusom zbog vakcine popraviti. Čini mi se da to daje rezultate i nadam se da će se situacija popravljati iz dana u dan.