Autor: Informer.rs

19.12.2021.

18:09

Foto:

Sport

PLJUŠTE OTKAZI PRED AUSTRALIJAN OPEN! Tim PROPUŠTA prvi GREND SLEM!?

Velike probleme ima Dominik Tim sa povredama poslednjih meseci. Austrijski teniser propustio je veći deo nedavno završene sezone, a kako stvari stoje ni početak naredne neće dočekati zdrav. 

Austrijanac je trebao da nastupa na egzibiciji u Abu Dabiju, ali se povukao u poslednjem trenutku. Saopštio je tada da je sve kako treba, ali da se sprema za ATP Kup.

Ipak, došlo je do novih promena planova. Tim se danas oglasio i zvaničnim saopštenjem naveo da ne planira put u Australiju, bar ne još uvek. 

- Posle razgovora sa timom, odlučio sam da se vratim u Austriju, umesto da odmah putujem u Australiju. Nažalost, prehladio sam se (negativan sam na Covid-19) u Dubaiju i nisam mogao da treniram prošle sedmice. Zbog toga neću biti fizički spreman da igram ATP kup i turnir u Sidneju. Pošto nisam igrao poslednjih šest meseci, ne smem da rizikujem da žurim sa povratkom i da se ponovo povredim - rekao je Tim. 

Nedavno je i Rafael Nadal izjavio da još ne zna hoće li igrati u Melbrunu, dok Novak Đoković nije dao nikakav nagoveštaj kada je reč o prvom grend slemu u sezoni.

- Vreme koje sam proveo u Dubaiju je bilo odlično, moj zglob je skoro sasvim dobro. Cilj mi je i dalje da igram Australijan open, ali ću konačnu odluku doneti do kraja decembra - izjavio je Austrijanac.