Autor: Informer.rs

20.12.2021.

12:14

Foto: Tanjug

Sport

NADAL SE HITNO OGLASIO! Rafa dobio KORONU pred Australijan open!

Nadal se tek oporavio od povrede, igrao je na egzibiciji u  Abu Dabiju, a sada je saopštio da je pozitivan na korona virus. 

Španac je inače na testiranjima u Kuvajtu i Abu Dabiju dobio negativne testove, a uz to je i vakcinisan. Međutim,  dobio je koronu dobio po povratku u Španiju.

- Imam manje probleme zbog korona virusa, ali se nadam da će se moje stanje popravljati polako. Kod kuće sam i obavestio sam sve one koji su bili u kontaktu sa mnom  -  napisao je Nadal.

Zbog pozitivnog testa  dve nedelje sigurno neće trenirati. Pitanje da li će igrati na Australijan openu, prvom grend slemu u sezoni, koji je krajem januara.

- Zbog ovakve situacije moram da budem posebno fleksibilan oko kalendara turnira na kojima ću učestvovati. Analiziraću sve sa mojim timom u zavisnosti od toga kako se situacija sa korona virusom bude menjala, obavestiću vas sve unapred, hvala vam na razumevanju.

Čekamo odluku Novaka Đokovića da li će igrati u Australiji, ako bude jurio deseti trofej u Melbrunu i rekodni 21. grend slem, imaće znatno lakši posao, ukoliko njegov najveći rival ne bude u Melburnu.