Autor: Informer.rs

22.12.2021.

08:15

Foto:

Sport

Novak MORA da ispuni JEDAN OD DVA USLOVA! Oglasio se direktor, pričao je sa Đokovićem!

Status prvog tenisera sveta Novaka Đokovića mesecima je u prvom planu. Niko ne zna da li je Novak vakcinisan, što je uslov učešća na prvom grend slemu u sezoni. 

Tili je poručio da će vrlo malo igrača i osoblja koji nisu vakcinisani biti deo grend slema u Melburnu nakon što im bude odobreno medicinsko izuzeće.  

Tili kaže da je tokom minulog vikenda razgovarao sa Novakom Đokovićem, ali zbog protokola o privatnosti ne zna da li je Srbin tražio izuzeće. To niko nikada neće saznati, ukoliko Novak ne odluči drugačije. Pitanje je da li će Đoković pristati na ova uslovaljavanja.

Informer

Kreg Tili



- Ako Novak bude učestvovao na Australijan openu ili će biti vakcinisan ili će imati medicinsko izuzeće. To je njegov izbor, želi da sve bude privatno, što bi svako uradio. Nećemo ga terati  niti tražiti da otkrije - istakao je direktor turnira. 

Otkrio je da za teniserke i tensierke koji dobiju medicinsko izuzeće neće važiti karantin, nego će morati samo da urade test kada stignu u Australiju. Potom će morati da se izoluju sve dok ne stigne negativan rezultat.

- Svako ko dođe biće vakcinisan dok će mali procenat imati medicinsko izuzeće - rekao je Tili i dodao:

Informer

 

- Svaki igrač, navijač ili član osoblja na Australijan openu biće ili vakcinisan ili će mu biti odobreno medicinsko izuzeće - poručio je direktor AO, koji veruje da će na grend slemu igrati Rafael Nadal iako je posle egzibicije u Abu Dabiju bio pozitivan na kovid.

Australijan open igra se od 17. do 30. januara, a Novak Đoković juri deseti trofej u Melburnu i rekordni 21. grend slem u karijeri. Nadal i Federer bi ostali na 20.