Autor: Informer.rs

26.12.2021.

13:16

Foto: Tanjug/AP

Sport

MILIONI DOLARA I REKORD NA STOLU! Đoković za ovo može da se bori u Melburnu!

Australijan open igra se od 17. do 30.januara, Novak Đoković neće igrati na ATP kupu, koji polinje prvog dana nove godine, pa svi čekaju njegovu odluku da li će braniti trofeja na prvom grend slemu u sezoni.

Ovogodišnje izdanje "Srećnog slema" imaće ukupan fond u vrednosti od 75 miliona dolara. Zbog pandemije, nagradni fondovi  turnira, uključujući grend slemove, su pogođeni. Mnogi turniri su odlučili da povećaju novčanu nagradu u ranijim fazama takmičenja, pa će tako biti i u Australiji, prenosi firstsportz.com. 

Informer

 

Prateći trend iz prošle godine, za prva četiri kola mečeva, došlo je do dobrog povećanja novčane nagrade u poređenju sa povećanjem nagrada za poslednja tri kola slema.

Prošlogodišnji Australijan Open imao je fond u vrednosti od 71,5 miliona dolara. Sada će biti blagi porast od  4,5 odsto u odnosu na 2021.godinu.

I muški i ženski pobednici će imati iste novčane nagrade na AO 2022. Zaradiće 4.4 miliona australijskih dolara, dok će poraženom pripasti 2.2 miliona, a polufinalistima 1.1 milion dolara.

Informer

Ako bude igrao, Đoković će imati ne samo šansu da zaradi milione, nego i obori rekord, osvoji 21.grend slem, desetu titulu na Australijan Openu.