Autor: Informer.rs

27.12.2021.

09:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

KOLAPS PRED MELBURN! Abu Dabi je bio tempirana bomba! Peti teniser sveta ima koronu

Andrej Rubljov, peti igrač sveta, trenutno je u karantinu. Pre samo nekoliko dana saopštio da se vakcinisao sa dve doze, ali je Rus sada ima veliki problem.

Zbog korone će propustiti ATP kup koji počinje prvog januara, a pitanje je i da li će se dovoljno oporaviti za prvi grend slem sezone - Australijan open.

Pre samo nekoliko dana je rekao da mu se čini da Novak Đoković neće igrati u Australiji, a sada je u on u problemu. 

Informer

Andrej Rubljov ima koronu

- Imam neke vesti da podelim sa vama. Trenutno sam u Barseloni i moj test na kovid-19 je pozitivan. U izolaciji sam i pridržavam se svih saveta lekara. Potpuno sam vakcinisan i pripremao sam se za ATP kup i Australijan open. Sada moram da se oporavim, u Melburn ću ići tek kada bude sigurno. Vrlo sam uznemiren i zabrinut zbog onoga što se događa. Molim vas da vodite računa o sebi i ljudima oko sebe. Vratiću se na teren što je pre moguće - napisao je Andrej u poruci na društvenim mrežama.

Rus je planirao da 27. decembra otputuje u Sidnej gde Rusija treba da brani trofej u ATP kupu, ali od tog plana nema ništa.

Pored Andreja Rubljova i Rafaela Nadala, nakon Mubadala opena pozitivan test na korona virus dobili su Denis Šapovalov, Belinda Benčić, Ema Radukanu i Ons Žaber, kao i nekadašnji teniser Karlos Moja koji je sada Rafin trener. Ne možemo, a da se ne prisetimo Adrija opena, kada je ceo svet udario po Novaku Đokoviću, koji je i danas često meta zbog tog turnira.