Autor: Informer.rs

30.12.2021.

07:52

Foto: reuters

Sport

NOVAK SE UZDA U MILOST AUSTRALIJSKIH VLASTI! Još nada da će igrati u Melburnu!

Novak Đoković se i dalje nada da će otputovati na Australijan open! Srpski teniser je u Beogradu i čeka da se Australijanci smiluju i ipak ga puste da igra na prvom grend slemu sezone iako nije vakcinisan.

Otkazao ATP kup

Organizatori ATP kupa juče su zvanično potvrdili da prvi reket sveta neće igrati u Sidnej

Novak nije hteo da rizikuje

Kao što je samo Informer ekskluzivno otkrio, Novak Đoković definitivno nije vakcinisan i veliki je protivnik imunizacije protiv koronavirusa.

Lekarska komisija i australijske vlasti odbile su njegov zahtev da igra nevakcinisan, ali se Srbin još nada da će otputovati u Melburn, zbog čega se i dalje ne oglašava i ne želi da saopšti gde će provesti januar, otkriva naš izvor.

- S obzirom na to da su Australijanci više puta menjali pravila i uslove učešća na Australijan openu, nije čudno što se Novak nada da će igrati u Melburnu. Prvo su rekli da nevakcinisani mogu da igraju, ali će morati u karantin za razliku od vakcinisanih. Potom su saopštili da nikako neće moći, a onda su preko noći uveli mogućnost medicinskog izuzeća i oformili komisiju koja odlučuje da li će nevakcinisanom igraču dozvoliti nastup. Novaka su zasad odbili - kaže naš izvor.

Informer

 



Organizatori ATP kupa (1-9. januara) juče su zvanično potvrdili da prvi reket sveta neće igrati u Sidneju. To je donekle bilo jasno i prethodnih dana jer je Novak sve vreme boravio u Beogradu, a kao nevakcinisan morao bi da ode u karantin 14 dana pre početka turnira. Međutim, on se sve vreme nadao da će dobiti dozvolu da otputuje u Australiju kao pre epidemije koronavirusa, zbog čega je odugovlačio sa saopštavanjem odluke.

- Nole se sve vreme nadao da će igrati za svoju zemlju, ali nije dobio zeleno svetlo. Nije hteo da rizikuje da otputuje na ATP kup sredinom decembra, a da potom ne dobije dozvolu za Australijan open. To bi zaista bio uzaludan put, a morao bi vreme da provodi i u karantinu. Nada se da će u narednih nekoliko dana dobiti i konačnu potvrdu i da će mu dozvoliti da igra - dodaje naš izvor.

Informer

 



Novak će biti u ozbiljnim problemima ako ne bude branio trofej na Australijan openu jer može da izgubi prvo mesto. Srbin je prvi u kontinuitetu od 3. februara prošle godine, a 8. marta je oborio i rekord po broju nedelja na prvom mestu. Trenutno je na 353 nedelje, a ispred je njega samo čuvena Nemica Štefi Graf sa 377 nedelja. Obaranje njenog rekorda Novaku mogu da ugroze na Australijan openu njegovi najveći rivali Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Prete Saša i Danil

Novak sada ima 11.540 bodova, a u slučaju neodlaska u Australiju ostaće na 9.400. Medvedev bi mogao da prestigne Đokovića osvajanjem titule u Melburnu ukoliko prethodno odbrani sve bodove sa ATP kupa. Tako bi zaostatak za Đokovićem pred Australijan open bio 780 bodova, a Rusu bi ostalo 800 bodova da osvoji, jer brani 1.200 zbog finala 2021. godine. Sa druge strane, Zverev sada ima 7.840 bodova, a na Australijan openu može da osvoji 1.640 jer brani četvrtfinale.